Slovenska dekliška reprezentanca do 17 let je na odločilnem kvalifikacijskem obračunu za uvrstitev na evropsko prvenstvo doživela bridek poraz in ostala pred vrati raja. Švica je bila boljša z 1:3.


Obe reprezentanci sta pred tretjim krogom skupinskega dela imeli stoodstotni izkupiček, toda zaradi boljše razlike v zadetkih so v boljšem položaju bile Švicarke. Slovenija je v Krškem morala loviti zmago.

Obračun se za Slovenke ni pričel po željah, saj je Nuša Vidrih že po osmih minutah pobirala žogo iz svoje mreže, potem ko je Sydney Schertenleib izkoristila napako v domači vrsti in zabila za 0:1. Varovanke Tine Kelenberger so se v igro vrnile le deset minut kasneje, za izid prvega polčasa pa je po podaji iz kota v kazenskem prostoru poskrbela Tinkara Testen. Favorizirane Švicarke so svoj status upravičile v drugem polčasu, v katerem so še dvakrat zatresle domačo mrežo. V 63. minuti je novo napako v domačih vrstah izkoristila Anja Klingenstein, piko na i ob tretji uvrstitvi Švice na evropsko prvenstvo pa je v sodnikovem dodatku postavila Janina Egli.

Slovenija je s šestimi osvojenimi točkami osvojila drugo mesto, v domačem taboru pa so lahko zadovoljni s prikazanim. Slovenska selektorica je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije dejala: “Hitro smo prejeli gol, tega si res nismo želeli. A so se punce po zaostanku 0:1 res dobro odzvale, dobro so stale na igrišču in verjele v to, kar delamo, da lahko zamujeno nadoknadimo. Iz prekinitve smo izenačili. Prav prekinitve so bile naša velika priložnost. Hendikepirala nas je tudi poškodba Naja Poje Mihelič, precej uigranih zadev smo imeli prek nje. Zato smo znotraj igre menjali nekaj stvari. V igro je takrat vstopila Neža Hrga, ki se je super odzvala. Švici čestitke za uvrstitev, želimo ji uspeh na EP. Čestitke tudi našim puncam, ki so osvojile šest točk, obstale v Ligi A, hkrati pa si zagotovile tudi kvalitetne skupine za naprej. Dekletom pa dodajam še tole: kljub porazu glave gor in dober trening še naprej, da jih bo čim več prišlo do članske reprezentance!”

DU17 Slovenija – DU17 Švica 1:3 (1:1)
Testen (18′); Schertenleib (8′), Klingenstein (63′), Egli (90+1′)

DU17 Slovaška – DU17 Avstrija 0:4 (0:2)
Šišić (7′), Albrecht (35′), Illinger (49′, 78′)

Švica 9 točk
Slovenija 6
Avstrija 3
Slovaška 0

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obeta se spektakel, Finska prihaja v razprodane Stožice!

Reprezentančna evforija ne pojenja in tukaj je novi dokaz za to. Tekma Slovenije proti Fin…