Zavrčani se ne zaustavljajo, mariborski in ljubljanski skalp so Haložani nadgradili še s peto zaporedno zmago. V tekmi preobratov, še posebej zanimiv je bil drugi polčas, ko je padlo vseh pet zadetkov, so v Zavrču padli Velenjčani, ki so z zadetkom Ivana Knezovića povedli v 57. minuti. Sledil je preobrat Zavrča, v 68. minuti je izenačil Lovro Cvek, v 79. minuti pa so domači povedli, v polno je meril Aleks Pihler. Tudi gostje se niso predali, za novo izenačenje je v 84. minuti poskrbel Damjan Trifković, ki pa je bil v 90. minuti tudi izključen. V živčni končnici pa so do treh točk prišli še z drugim zadetkom Aleksa Pihlerja.


Po začetnem otipavanju so si prvo resnejšo priložnost za spremembo izida v 15. minuti priigrali Velenjčani, ki so želeli nadaljevati pozitiven niz iz zadnjih treh tekem, na katerih so osvojili sedem točk, vendar pa se je po močnem strelu Krcića domači branilec Rogač znašel tik pred golovo črto in žogo odbil. V nadaljevanju akcije je nato poizkusil še Mario Babić, ampak njegov strel je bil premalo natančen in žoga je zletela mimo vrat. Drugi del prvega polčasa je nato pripadel domačim nogometašem, ki so si priigrali nekaj lepih priložnosti, najlepšo v 22. minuti, ko je po strelu Zorka gostujočega vratarja Radana rešila leva vratnica, vendar pa se do konca polčasa izid iz začetnih 0:0 ni spremenil.

Več akcije in kar pet zadetkov je ponudil drugi polčas. Kljub rahli terenski pobudi Haložanov so do vodstva prvi prišli gostje, ki so v 57. minuti preko Knezovića izkoristili hudo napako domačega vratarja Bajze, ki je ob visokem predložku v kazenski prostor žogo že imel v rokah, vendar jo nespretno izpustil in branilcu Velenjčanov je ni bilo težko poslati v prazno mrežo. Le dve minuti kasneje je po menjavi posegel domači strateg Matić in v igro, prvič pred domačimi navijači, poslal Riero, kar se je izkazalo za zadetek v polno, saj je prav nekdanji španski reprezentant nekaj trenutkov kasneje na levi strani izigral obrambno vrsto Rudarja in v kazenski prostor poslal odličen predložek, katerega je v zadetek pretvoril Cvek. Zavrčani so nato še bolj pritisnili proti gostujočim vratom in dobrih deset minut kasneje so se veselili popolnega preobrata, potem ko je po podaji z desne Radana tokrat ugnal član slovenske reprezentance do 21 let Pihler. Ampak veselje domačih navijačev je trajalo le pet minut, saj je v 84. minuti po odbiti žogi na robu kazenskega prostora Trifković spretno odreagiral in z odličnim strelom premagal domačega čuvaja mreže ter izid izenačil. Gostujoči vezist je v zaključku srečanja nekoliko pokvaril svoj nastop in si priigral drugi rumeni karton ter si zaslužil predhodno pot pod prho. Številčno premoč so Zavrčani znali izkoristiti in globoko v sodnikovem dodatku se je ponovno izkazal Pihler ter s svojim drugim zadetkom svojemu moštvu prinesel nove tri točke in že peto zaporedno zmago ter skok na visoko tretje mesto na prvoligaški razpredelnici.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…