Zavrčani so po uspešnem začetku sezone, ko so v uvodnih treh krogih po remiju z Mariborom in Olimpijo ter zmagi nad Rudarjem zbrali pet točk, zapadli v rezultatsko krizo. Dvema porazoma s Krko in Gorico so Haložani dodali še enega, saj so kljub temu, da so včeraj sredi drugega polčasa z zadetkom Pihlerja prišli do vodstva, po koncu obračuna s Celjem igrišče zapuščali sklonjenih glav.


Kot prvi je ceno za tretji poraz plačal trener Ivica Solomun, ki je danes že nekdanji trener Zavrča, čeprav v klubu odločitve pred jutrišnjo pokalno tekmo s celjskim Šampionom še niso potrdili. Ni pa varaždinski strokovnjak edini, ki je po tekmi z grofi potegnil kratko. Kot nam je uspelo izvedeti, je bivši Zavrčan tudi obetavni branilec Luka Bogdan, saj se mu je Miran Vuk po včerajšnjem porazu že zahvalil za osemmesečno sodelovanje. Obetavni Dalmatinec, sicer tudi mladinski reprezentant Hrvaške, se je med Zavrčane preselil pozimi in bil eno od prijetnejših presenečenj nadaljevanja sezone, v katerem je odigral devet srečanj, letos pa je štirikrat sedel na rezervni klopi, prvo priložnost v sezoni pa je dočakal včeraj, ko je na Areni Petrol odigral celotno srečanje.

Ni prvič, da je Miranu Vuku po kakem od porazov zavrela kri, saj so bili v preteklosti na cesto nenadoma postavljeni že številni igralci, med njimi tudi Miha Kokol, Dejan Kurbus, Andrej Dugolin in drugi. Ob tem pa dodajmo še informacijo, da se je nogometašem po današnjem treningu že predstavil novi strateg, po naših informacijah gre za srbskega strokovnjaka Slavka Matića. Gre za 39-letnega trenerja, ki je po koncu kariere deloval pri katarskem Al Ahliju, v drugi polovici pretekle sezone pa je vodil Napredak iz Kruševca, ki pa ga ni uspel obdržati med srbskimi prvoligaši.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…