Po odločitvi Nogometne zveze Slovenije so se tekmovanja v mlajših selekcijah nogometnih klubov pri nas že končala, stroka pa v teh dneh analizira preteklo sezono in pripravlja plan dela za nadaljnji napredek slovenskih nogometnih talentov. Za klubsko spletno stran je napredek in tekmovalne dosežke mladinskega pogona Mure povzel strokovni vodja nogometne šole Dominik Kovačič: “Sezona 2019/20 se je v tekmovalnem smislu zaradi pandemije novega koronavirusa covid-19, žal, predčasno zaključila. V razvojnem smislu je tako prišlo do več kot dvo in pol mesečnega premora v načrtovanem vadbenem procesu. V obdobju pred prekinitvijo smo imeli na reprezentančnih seznamih selekcij U15 do U19 kar 12 igralcev. Če se ozremo za dobro leto nazaj, smo bili takrat praktično brez igralcev na reprezentančnih spiskih. V članskem moštvu so v letošnji sezoni vidnejšo vlogo dobili tudi trije še aktualni igralci mladinske selekcije – Kai Cipot, Alan Kaučič in Žiga Laci. V smislu razvoja mladih nogometašev, kar je prioritetna naloga in cilj nogometne šole, smo torej v zadnji sezoni dosegli velik napredek.”


“Prepričan sem, da prestop Žige Lacija ni zadnji prestop igralca Murine nogometne šole v ugledni klub v tujino. V vsaki generaciji imamo fante, ki so talentirani in ob trdem delu ter ‘poljubu sreče’ je samo vprašanje časa, kdaj bo ‘eksplodiral’ naslednji. Ob tem, da je nogometna šola bogato založena s talenti, je pomembno tudi dejstvo, da jim pri njihovem razvoju pomaga izredno talentiran trenerski kader. Morda nas že zelo kmalu čaka naslednji odmevni prestop mladega igralca Murine nogometne šole v ugledni klub v tujini,” je prestop Murinega branilca v atenski AEK pokomentiral Kovačič, ki kot osnovni cilj nogometne šole vidi razvoj igralcev: “Čeprav je rezultat pomemben (predvsem pri tekmovalnih selekcijah), si ne smemo dovoliti, da bi razvojne cilje začeli podrejati tekmovalnim.”

Strokovni vodja nogometne šole kluba iz prestolnice Prekmurja v svoji izjavi ni skoparil s pohvalami na račun svojih sodelavcev: “Korak naprej smo v aktualni sezoni stopili tudi v organizacijskem smislu. Predvsem po zaslugi angažiranja pomočnika vodje nogometne šole, požrtvovalnem delu vseh sodelavcev iz vodstva kluba, administracije in ekonomata. Posebne zasluge za to gredo vsem tehničnim vodjem mlajših selekcij, ki veliko svojega prostega časa in energije namenjajo temu, da proces dela v nogometni šoli poteka na organizacijsko zelo visokem nivoju. Generalno gledano smo se na vseh področjih zelo približali in postali konkurenčni najboljšim nogometnim šolam v Sloveniji.”

Proces treningov bodo po besedah Kovačiča tekmovalne selekcije Mure pričele s koncem maja, ostale starostne kategorije pa v začetku junija.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od F. R.
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zelena luč za prvoligaše!

Nogometaši slovenskih prvoligašev, ki bodo z aktualno sezono nadaljevali že jutri, so opra…