Nogometaši Celja, Maribora in Triglava so včeraj nadaljevali s težkim pripravljalnim ritmom in bili ponovno na delu. Celjani so gostovali v Brežicah pri tamkajšnjem drugoligašu, Mariborčani so v bližnjem Limbušu gostili romunski Dinamo, medtem ko so Kranjčani ponovno potovali v sosednjo Avstrijo, kjer so se pomerili z ruskim Amkarjem.

Le dva dni po tekmi proti Viitorulu je četa Tomaža Petroviča gostovala v Brežicah. Kljub težkim nogam in neugodnim vremenskim razmeram so Grofje večji del tekme pričakovano narekovali tempo igre. Povedli so tik pred koncem prvega polčasa, ko je uspešen bil Marcius. V 56. minuti so prednost povišali preko Jazbeca, ki je zadel z glavo in postavil končni rezultat. Ta bi lahko bil tudi višji, vendar so gostje v nadaljevanju preveč grešili, v 59. minuti pa jim je zmanjkal tudi kanček sreče, potem ko je strel Biana Paula Šauperla stresel okvir brežiških vrat. Celjani bodo z visokim ritmom priprav nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, že v petek jih v Bakovcih čaka tekma proti Uralu.

Mariborčani so v neposredni soseski igrali z Dinamom iz Bukarešte, lani tretjeuvrščeni ekipi romunskega prvenstva, in se po zmagi nad Uralom in Vardarjem veselili še tretjič zapored v tem poletju. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, za kar je največ zaslug imel Handanović, ki je v 22. minuti ob dvoboju ena na ena z Rivaldinhom, z izjemnim posredovanjem preprečil veselje brazilskemu napadalcu. V nadaljevanju so konkretnejši bili varovanci Darka Milaniča in že v 55. minuti prešli v vodstvo, potem ko je svoj prvi zadetek v teh pripravah iz bele točke zabil Zahović, nad katerim je tudi bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Le štiri minute kasneje so državni prvaki s spretno reakcijo Šulerja vodstvo povišali. V 69. minuti je Vrhovec prejel drugi rumeni karton in vijoličasti so do konca igrali z deseterico. Prednost igralca več so Romuni znali izkoristit in v 74. minuti je Costache odbitek v kazenskem prostoru preusmeril in žogo poslal za hrbet Obradovića. V zaključku sta blizu zadetka bila še Tavares in Mešanović, slednji je po podaji Vilerja tudi zabil, a je njegov zadetek bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Triglavani so še drugič v dveh tednih potovali v sosednjo Avstrijo in se tokrat odzvali na povabilo ruskega prvoligaša Amkar iz Perma. Trener Tonči Žlogar je v bližino Gradca odpeljal mešano zasedbo, sestavljeno predvsem iz mlajših članov ekipe ter igralcev, ki so na preizkušnji, medtem ko je ostali del ekipe treniral doma. Mreži sta v prvem polčasu mirovali, čeprav so si predvsem Rusi priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar je v kranjskih vratih blestel Barukčič, ki je trenutno pri Triglavanih na preizkušnji. Po številnih menjavah v drugem delu je kvaliteta nasprotnikov prišla še bolj prišla in v zadnje pol ure igre so Kranjčani prejeli tri zadetke in tekmo končali s porazom 3:0. Že v soboto Orli ponovno potujejo na sever, ko jih čaka dvoboj z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem.

BREŽICE 0:2 CELJE
Marciius (43′), Jazbec (53′)
Začetna postava Celja: Lojen, Pfeifer, Mitchell, Štraus, Cikaqi, Pirtovšek, Pungaršek, Marcius, Pečnik, Zalokar in Bizjak. Igrali so še: Jurhar, Vidmajer, Travner, Jazbec, Brecl, Pišek, Cvek, Lupeta, Šušnjara in Šauperl.

MARIBOR 2:1 DINAMO BUKAREŠTA
Zahović (55′ 11m), Šuler (59′); Costache (74′)
Začetna postava: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Vrhovec, Hotić, Ahmedi, Bajde in Zahović. Igrali so še: Obradović, Pihler, Tavares, Kramarič, Ogrinec in Mešanović.

AMKAR PERM 3:0 TRIGLAV KRANJ
Prokofjev (60′), Conde (66′), Kostjukov (83′)
Začetna postava: Barukčič, Zec, Gvardjančič, Kopač, Smajič, Robnik, Poplatnik, Mlakar, Arh Česen, Ahačič in Ovsenek. Igrali so še: Arko, Kryeziu, Zupan in Šalja

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rogina iz Aluminija k sosednji Dravi

Vrste Aluminija je danes zapustil še en igralec, na sosednji Ptuj se seli Anton Rogina. 22…