Nogometaši Celja, Maribora in Triglava so včeraj nadaljevali s težkim pripravljalnim ritmom in bili ponovno na delu. Celjani so gostovali v Brežicah pri tamkajšnjem drugoligašu, Mariborčani so v bližnjem Limbušu gostili romunski Dinamo, medtem ko so Kranjčani ponovno potovali v sosednjo Avstrijo, kjer so se pomerili z ruskim Amkarjem.

Le dva dni po tekmi proti Viitorulu je četa Tomaža Petroviča gostovala v Brežicah. Kljub težkim nogam in neugodnim vremenskim razmeram so Grofje večji del tekme pričakovano narekovali tempo igre. Povedli so tik pred koncem prvega polčasa, ko je uspešen bil Marcius. V 56. minuti so prednost povišali preko Jazbeca, ki je zadel z glavo in postavil končni rezultat. Ta bi lahko bil tudi višji, vendar so gostje v nadaljevanju preveč grešili, v 59. minuti pa jim je zmanjkal tudi kanček sreče, potem ko je strel Biana Paula Šauperla stresel okvir brežiških vrat. Celjani bodo z visokim ritmom priprav nadaljevali tudi v prihodnjih dneh, že v petek jih v Bakovcih čaka tekma proti Uralu.

Mariborčani so v neposredni soseski igrali z Dinamom iz Bukarešte, lani tretjeuvrščeni ekipi romunskega prvenstva, in se po zmagi nad Uralom in Vardarjem veselili še tretjič zapored v tem poletju. Prvi polčas se je končal brez zadetkov, za kar je največ zaslug imel Handanović, ki je v 22. minuti ob dvoboju ena na ena z Rivaldinhom, z izjemnim posredovanjem preprečil veselje brazilskemu napadalcu. V nadaljevanju so konkretnejši bili varovanci Darka Milaniča in že v 55. minuti prešli v vodstvo, potem ko je svoj prvi zadetek v teh pripravah iz bele točke zabil Zahović, nad katerim je tudi bil storjen prekršek za najstrožjo kazen. Le štiri minute kasneje so državni prvaki s spretno reakcijo Šulerja vodstvo povišali. V 69. minuti je Vrhovec prejel drugi rumeni karton in vijoličasti so do konca igrali z deseterico. Prednost igralca več so Romuni znali izkoristit in v 74. minuti je Costache odbitek v kazenskem prostoru preusmeril in žogo poslal za hrbet Obradovića. V zaključku sta blizu zadetka bila še Tavares in Mešanović, slednji je po podaji Vilerja tudi zabil, a je njegov zadetek bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Triglavani so še drugič v dveh tednih potovali v sosednjo Avstrijo in se tokrat odzvali na povabilo ruskega prvoligaša Amkar iz Perma. Trener Tonči Žlogar je v bližino Gradca odpeljal mešano zasedbo, sestavljeno predvsem iz mlajših članov ekipe ter igralcev, ki so na preizkušnji, medtem ko je ostali del ekipe treniral doma. Mreži sta v prvem polčasu mirovali, čeprav so si predvsem Rusi priigrali nekaj lepih priložnosti, vendar je v kranjskih vratih blestel Barukčič, ki je trenutno pri Triglavanih na preizkušnji. Po številnih menjavah v drugem delu je kvaliteta nasprotnikov prišla še bolj prišla in v zadnje pol ure igre so Kranjčani prejeli tri zadetke in tekmo končali s porazom 3:0. Že v soboto Orli ponovno potujejo na sever, ko jih čaka dvoboj z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem.

BREŽICE 0:2 CELJE
Marciius (43′), Jazbec (53′)
Začetna postava Celja: Lojen, Pfeifer, Mitchell, Štraus, Cikaqi, Pirtovšek, Pungaršek, Marcius, Pečnik, Zalokar in Bizjak. Igrali so še: Jurhar, Vidmajer, Travner, Jazbec, Brecl, Pišek, Cvek, Lupeta, Šušnjara in Šauperl.

MARIBOR 2:1 DINAMO BUKAREŠTA
Zahović (55′ 11m), Šuler (59′); Costache (74′)
Začetna postava: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Kabha, Vrhovec, Hotić, Ahmedi, Bajde in Zahović. Igrali so še: Obradović, Pihler, Tavares, Kramarič, Ogrinec in Mešanović.

AMKAR PERM 3:0 TRIGLAV KRANJ
Prokofjev (60′), Conde (66′), Kostjukov (83′)
Začetna postava: Barukčič, Zec, Gvardjančič, Kopač, Smajič, Robnik, Poplatnik, Mlakar, Arh Česen, Ahačič in Ovsenek. Igrali so še: Arko, Kryeziu, Zupan in Šalja

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…