Haloze, razgibana pokrajina v severovzhodnem delu Slovenije tik ob slovensko-hrvaški meji, znana predvsem po dobrem vinu in prijaznih ljudeh, se v zadnjih letih lahko pohvali tudi na športnem področju, v prvi vrsti na nogometnem. Na vzhodnem delu omenjene pokrajine se namreč nahaja Zavrč, v katerem se vse od leta 2013 odvija prvoligaški nogometni ples. Zavrčani, ki v dosedanjih sezonah nikoli niso bili nižje od petega mesta, se v tem obdobju lahko pohvalijo z rastjo kluba na vseh področjih. Po otvoritvi novega stadiona sredi prejšnje sezone ter ureditvi osvetljenega trening igrišča pred tem, v Zavrču dela ne mirujejo in v najmanjšem slovenskem kraju v Prvi ligi se bodo kaj kmalu lahko pohvalili z najboljšim vadbenim centrom med elito.


Streljaj od stadiona namreč potekajo zaključna dela pri postavitvi dveh novih trening igrišč, kar nam je potrdil tudi Aleksander Petrovič, sicer vodja završke nogometne šole: “Tako je. Dela potekajo nemoteno, trava je zasajena in pridno raste. V ograjenem delu bomo postavili dve novi igrišči z naravno travo in v normalni velikosti. Postavljen je namakalni sistem in poskrbljeno je za drenažo, zaenkrat zadeva ne bo osvetljena.” V Zavrču se bodo tako lahko kmalu pohvalili s kar štirimi velikimi igrišči ter enim igriščem manjših dimenzij, vsa z naravno travo. Vendar pa se očitno v haloškem prvoligašu pri tem ne mislijo ustaviti, saj bodo v prihodnje ob novi pridobitvi najverjetneje poskrbeli tudi za slačilnice. Ob vprašanju ali so v klubu naklonjeni nogometnemu turizmu oziroma ideji o uporabi trening centra za priprave tujih klubov med poletnimi pripravami je naš sogovornik odgovoril pritrdilno in ob tem namignil, da bi v bodoče lahko v okolici prišlo tudi do gradnje namestitvenih kapacitet: “Določene informacije o tem obstajajo. Trenutno ne morem povedati ničesar drugega, ampak glede na to, kaj vse se je tukaj naredilo v zadnjih dveh oziroma treh letih, potem je tudi to mogoče in ne bi bil presenečen.”

Nova pridobitev bo zajemala dve igrišči z naravno travo.
Nova pridobitev bo zajemala dve igrišči z naravno travo.

Novo pridobitev bodo prav gotovo pozdravili tudi vsi nadobudni člani mlajših selekcij kluba, saj bodo igrišča namenjena tudi njim. Prav letošnja sezona za završko nogometno šolo predstavlja poseben izziv, saj sta se selekciji mladincev in kadetov v prejšnji prvič uvrstili v drugo ligo: “Cilj nam je vedno bil, da bi ti dve selekciji napredovali v drugo ligo in to nam je lani uspelo. Ampak sedaj, ko smo tukaj, pa so se apetiti vodstva kluba še dvignili. Najbolj je seveda pomembno, da igralci v mlajših selekcijah igrajo težke tekme, kar igranje v MNZ ligah pač ne prinaša.” Na vprašanje ali bosta obe selekciji ob koncu sezone zbrali dovolj točk na skupni lestvici za obstanek, je Petrovič samozavestno odvrnil: “Lažna skromnost bi bila, da je naš cilj boj za obstanek. Moja ocena je, da bi naša mladina v svoji konkurenci morala biti pri vrhu. Nekaj težav je s kadeti, vendar osebno ob koncu sezone pričakujem zgornjo polovico skupne lestvice.” Njegove besede so v tem času že dobile delno potrditev na tekmovalnem nivoju. Medtem ko so završki mladinci v uvodnih dveh krogih nove sezone zbrali dve zmagi, so bili kadeti dvakrat poraženi. Kot eno glavnih težav nogometne šole pa je naš sogovornik izpostavil geografsko nezanimivost: “Enostavno smo geografsko omejeni in za večino slovenskih igralcev premalo zanimivi. Celju ali pa tudi bližnjemu Aluminiju bo zelo težko konkurirati. Velike težave predstavlja dejstvo, da Zavrč mladim igralcem ne more nuditi niti izobraževanja, saj tukaj ni srednjih šol in bi jih bili igralci primorani obiskovati v večjih in oddaljenih krajih kot sta Ptuj in Maribor, kot počno že sedaj. Tukaj imajo večji kraji vsekakor veliko prednost.”

Petrovič nam je med drugim s ponosom razkril tudi dejstvo, da so v nogometno šolo uspeli privabiti družino Fridl. Iztok Fridl, sicer brat bolj poznanega Francija, ki je pustil velik pečat na slovenski prvoligaški sceni in je nekdaj igral tudi za Haložane, je trenutno trener selekcije U11, njun oče trenira selekcijo U7, člana nogometne šole pa sta tudi Iztokova sinova, ki se udejstvujeta v selekciji U11 oziroma U17.

Kakšna bodo nadaljnja vlaganja v završko nogometno infrastrukturo bo v prihodnje veliko odvisno tudi od prestopov. Želja vodstva kluba je, da bi v članski konkurenci uspeli kakšnega igralca prodati in bi s tem lahko črpali nova sredstva. V kolikor bi se to zgodilo, bi se ta sredstva skoraj zagotovo vložila v širitev kapacitet stadiona in s tem zagotovitev kriterijev za evropske tekme ter predvsem v gradnjo lastnega fitnes centra, ki v tem trenutku ostaja velika neuresničena želja. Eno lažje popravljivih težav pa predstavlja dejstvo, da stadion v Zavrču nima kapacitet za prenose tekem. Nasproti glavnega igrišča namreč manjkajo trije stolpi za snemanje in dokler v klubu tega ne uredijo, bo najverjetneje za prenose prvoligaških srečanj iz Haloz veljal televizijski mrk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…