Četrto tekmo 12. kroga PLTS so v Kidričevem domači začeli v postavi: Janžekovič, Ploj, Azemović, Pantalon, Pečnik, Horvat, Matjašič, Klepač, Kim, Prša in Flakus Bosilj. Gostujoči strateg pa je za Tabor Sežano na igrišče poslal: Koprivca, Nemaniča, Salkića, Zebića, Briškega, Babića, Makoumba, Mihaljevića, Severja, Djalo Baldo ter Rovasa. 


Prvi so v 6. minuti resneje zagrozili domačini, vendar se je iz akcije izcinil le kot, ki pa je kljuboval temu, da sta po predložku z glavama udarila Salkić in  Bosilj. Oba sta ju na srečo odnesla brez resnejših posledic. 

V prvih petnajstih minutah se ni v igri zgodilo nič pretresljivega, za odtenek več so bili pri žogi domači, a gola nikoli niso resneje ogrozili. Igra se je bol ko ne odvijala na sredini, nobena od ekip ni resneje sprožila proti vratom nasprotnika. 

Že v 16. minuti pa je za Sežano po lepem prodoru po levem boku sprožil Aldeir. Prvič je moral posrdovati domači golman. Kraševci so nedolgo za tem še enkrat nevarno napadli, ko je Rovas podal do Babića, ta je iz neposredne bližine močno sprožil, vendar je bil Janžekovič ponovno na mestu. Domačini nikakor niso prišli do resnejše priložnosti.

V 27. minuti je Gašper pečnik prejel karton za nepravilno zaustavljanje Aldeirija Djalo Baldo, enega bol nevarnih gostujočih napadalcev. V 28. pa je še enkrat nevarno sprožil Babić, ponovno se je izkazal domači vratar Koprivec. Gostje so v tem delu igre konstantno pritiskali, bili več pri žogi in imeli več priložnosti od neorgniziranih nogometašev Aluminija. Tako je v 33. minuti še enkrat po samostojni akciji poizkusil Aldeiri, vendar mu je strel ponovno ubranil Koprivec. Domači nogometaši so se malo zbudili proti koncu prvega polčasa, vendar resneje gola niso ogrozili. 

Drugi polčas se je začel s simuliranjem Rovasa, za kar je prejel tudi rumeni karton. V 51. minuti ga je dobil tudi gostujoči golman zaradi predolgega jezika, ko so bili domačini prvič dejansko nevarni. 

v 58. minuti dvojna menjava za Aluminij: Flakus Bosilj-Tilen Pečnik in Gašper Pečnik-Nemanja Jakšić. 

V 63. minuti pa so gostje dobili priložnost za vodstvo. Prša je med preigravanjem zbil Zebića, le-ta je padel, sodnik pa je dosodil najstrožjo kazen, a jo je Mario Babić suvereno zgrešil. 

Do konca tekme sta obe ekipi še nekaj poizkušali, vendar nič resnejšega. Tudi številne menjave niso prinesle uspeha ne eni ne drugi ekipi in tako se je srečanje končalo z neodločenim rezultatom 0:0. 

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od BM
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bobičanec za zmago Mure v Novi Gorici

Nogometaši Mure so nadaljevali odličen niz proti ekipi Gorice ter se iz gostovanja v Novi …