Zaključek 8. kroga bo pripadel Domžalčanom in Mariborčanom, ki se bodo ob 20.10 uri udarili v domžalskem športnem parku. Obe ekipi prvenstva nista začeli najbolje, še posebej pa to velja za Domžale, saj so rumeni še naprej brez zmage in na lestvici zasedajo zadnje mesto.

Varovancem Simona Rožmana voda počasi teče v grlo in tokrat se bodo iz zagate poizkušali reševati proti Mariboru. V domačem taboru so pred dnevi v svoje vrste pripeljali novo okrepitev v napadu, na posojo iz italijanskega Empolija je prišel Arnel Jakupović, a glavna težava moštva je v letošnji sezoni obramba, ki v povprečju prejema več kot dva zadetka na tekmo. ”Mislim, da se vsi skupaj, z igralci vred, zavedamo stanja, v katerem se nahajamo. Lahko povem, da so fantje maksimalno zavzeti in nadaljujejo s trdim delom. V tem trenutku moramo gledati zgolj nase in ne nasprotnike. Tokrat bosta odločali bojevitost in želja, želim pa si, da bo ta tekma tista, ki bo prevesila krivuljo padanja oziroma obrnila slabe rezultate navzgor,” je pred dvobojem proti Mariboru dejal Rožman, ki bo ponovno velike upe moštva polagal na pleča motorja ekipe Senijada Ibričića, ki je v dosedanjem delu prvenstva zabil več kot polovico domžalskih zadetkov. Vezist iz Bosne in Hercegovine je trenutno na drugem mestu na lestvici strelcev, 33-letnik je mrežo nasprotnika doslej našel petkrat. Ibričić je zabil tudi v prejšnjem krogu, ko so Domžalčani na domačem terenu gostili ekipo Aluminija in proti hitu dosedanjega dela prvenstva srečno osvojili točko (1:1).

 Mariborčani se po četrtkovem izpadu v kvalifikacijah za evropsko ligo sedaj lahko osredotočijo samo na domače prvenstvo in gostovanje v Domžalah bo prva priložnost za celjenje ran in nadaljevanje tistega, kar so izbranci Darka Milaniča začeli v prejšnjem krogu proti ekipi Brava. Po slabem začetku se zdi, da se je vijoličastim odprlo v napadu, saj so v zadnjih treh tekmah v ligi zabili kar devet zadetkov in danes bo domžalski vratar prav gotovo na velikih preizkušnjah. Posebej nevaren bo ponovno hitronogi Rudi Požeg Vancaš, ki je na zadnjih treh prvoligaških dvobojih zabil trikrat in ob tem tudi dvakrat podal. Milanič tokrat na desnem boku ne bo mogel računati na poškodovanega Martina Milca, a verjame, da ga bo Denis Klinar dobro zamenjal. Ob tem bo Primorec na klopi Maribora lahko prvič računal na usluge Nemanje Mitrovića, ki že ima pravico nastopa in bo ob vseh poškodovanih najbrž s Špirom Peričićem že tvoril udarni branilski par pred vrati Kenana Pirića. Vijoličasti so letos na gostovanju še brez zmage, na dosedanjih treh tekmah so osvojili le dve točki. To je povsem drugačen obraz od tistega iz prejšnje sezone, ko so na gostovanjih Mariborčani zmagali 14-krat in samo dvakrat izgubili ter skupaj osvojili kar deset točk več kot v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Še en odhod iz Sežane

Tabor Sežano je zapustil še en nogometaš, na ciper se je odpravil nogometaš sredine igrišč…