Celjani bodo na Areni Z’dežele gostili že 96. štajerski derbi. Ekipi Celja in Maribora sta v prejšnjem krogu zabeležili svoji prvi zmagi v letošnjem prvenstvu. Grofje so na gostovanju odpravili Domžale, vijoličasti pa so v Ljudskem vrtu premagali Tabor. Kdo bo uspešen tokrat?

Varovanci Dušana Kosiča so po treh osvojenih točkah na prvih štirih tekmah v prejšnjem krogu gostovali v Domžalah in na dvoboju, ki je postregel s kar osmimi zadetki, ugnali “evropske” Domžale, ki jim letos ne gre po načrtih nič, razen prodaja igralcev. V Domžalskem športnem parku so Celjani pokazali dva obraza. Dvoboj so odlično odprli in po zadetkih Vizingerja, Lotriča in Kerina odšli na odmor z visokih 0:3. Ko je Kerin v 59. minuti zabil še drugič je kazalo, da je srečanje odločeno in Celjani bi morali do konca odigrati mirno in rutinirano. A sledilo je obdobje črnih 15 minut, v katerih so Domžalčani zabili kar trikrat in do konca namučili svoje nasprotnike, ki so osvojitev prvih treh točk vendarle potrdili z zadetkom Vizingerja globoko v sodnikovem dodatku. Lotrič, Vizinger in Kerin bodo v letošnji sezoni očitno glavno orožje grofov za nasprotnikove mreže, omenjena trojka se je doslej podpisala že pod sedem zadetkov in bo prav gotovo zelo nevarna tudi za obrambo vijoličastih, ki v letošnji sezoni ne blesti. Zadnja prvoligaška zmaga Celja nad Mariborom sega v november leta 2017, ko so na svojem stadionu nasprotnike iz štajerske prestolnice premagali z rezultatom 2:1.

Po številnih pretresih v taboru 15-kratnih državnih prvakov so vijoličastih v prejšnjem krogu vendarle zabeležili svojo prvo zmago v letošnjem prvenstvu. A pot do nje ni bila lahka, saj so nogometaši Tabor Sežane dodobra namučili prvake in šele v zaključnih minutah dvoboja so Mariborčani, tudi s pomočjo povratnika Zahovića, izkoristili številčno premoč na terenu. Nato je sledilo gostovanje na Norveškem, kjer je Rosenborg tudi v drugo, z izidom 3:1, odpravil zadnjega slovenskega predstavnika v evropskih pokalih, zgoščen urnik pa se za četo Darka Milaniča nadaljuje že proti Celjanom, za katere pa ima 51-letnik izdelan načrt kako priti do želenega cilja, osvojitve novih treh točk: “Pri njihovem načinu se ni veliko spremenilo, želijo igrati dinamično, z žogami naprej. Na njihovem igrišču smo na zadnjih tekmah dobro prestali prve poskuse in potem uspeli vsiliti naš način. Zavedamo se, da bo tekma zahtevna, intenzivna. Pozorni moramo biti na vse podrobnosti, predvsem pa biti pravi pri branjenju in napadanju. Brez žoge in z žogo moramo odigrati na ustreznem nivoju. Želimo in bomo nadoknadili točkovni zaostanek. Prvenstvo je dolgo, toda želimo izkoristiti že prvo naslednjo priložnost za zmago. Z zavedanjem, da je treba oddelati tekmo na pravi način, to je edina prava pot. Temeljito je treba opraviti delo, ki se ga ne mara preveč. Ko bomo imeli žogo, pa moramo pokazati nepredvidljivost, kvaliteto, učinkovitost. Prepričan sem, da tukaj lahko napredujemo.” Luka Zahović se je vrnil po poškodbi in začel nabirati igralne minute, ob zgoščenem ritmu vijoličastih pa bi se lahko zgodilo, da bo dvakratni najboljši strelec prve lige že danes zaigral v prvi postavi. Bilanca Maribora iz zadnjih treh gostovanj v Celju; tri zmage ob gol razliki 12:1.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mura uspešna z igralcem manj

Zadnje srečanje 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije je bilo odigrano v Domžalah, slavili…