Zgodba Danijela Miškića je dobila epilog. Kot smo že poročali je ljubljanska Olimpija pokazala zanimanje za 22-letnega igralca Celja, pred nekaj minutami pa so prestop potrdili tudi na spletni strani celjskega prvoligaša.

Bivši član hrvaške mlade reprezentance je v rumenem dresu v Prvi ligi odigral oseminšestdeset tekem in dosegel še osem zadetkov. Vezist, ki je nazadnje nase opozoril na prijateljski tekmi proti Celticu, kjer je zabil dvakrat je po prestopu dejal :” Rad bi se iskreno zahvalil celotnemu klubu, vsem zaposlenim, soigralcem, trenerjem in drugim, s katerimi sem preživel lepo obdobje v Celju. V predlanski sezoni smo naredili odličen rezultat, ko smo osvojili drugo mesto v prvenstvo in v pokalu, tudi v lanski sezoni smo prišli vse do finala pokalnega tekmovanja, v prvenstvu pa smo po slabem uvodu na koncu smo osvojili 5. mesto. Na začetku letošnje sezone mi je bil zaupan kapetanski trak, kar je posebna čast in vesel sem, da smo imeli v garderobi odličen odnos in vzdušje. Sedaj pa je prišel čas, da naredim korak naprej in se pridružim klubu, ki je v lanski sezoni osvojil dolgo pričakovani naslov državnih prvakov. Torej, še se bomo srečevali. Hvala še enkrat vsem, s katerimi sem sodeloval v nogometnem klubu Celje.“

Celjane je sicer pred kratkim okrepil Anej Lovrečič, ki bo verjetno zamenjava za novo okrepitev Olimpije, glavno besedo pri tem ali bodo v knežjem mestu še aktivni v tem prestopnem roku pa bo verjetno imel predsednik dr. Stevan Đorđević, ki je izjavil :” Danijel je bil z nami dve leti in pol in v tem času odlično napredoval. S trudom in delom si je omogočil korak naprej v svoji karieri. Glede na njegov odnos do te igre, profesionalnost in super karakter, sem prepričan, da se bo še naprej razvijal in da bo nekoč zaigral tudi v kateri izmed najmočnejših lig v Evropi. Žal je njegov odhod v tem prestopnem roku nujen, saj bi mu konec leta pogodba potekla. Po pogovoru z njim je bilo jasno, da bi odšel v vsakem primeru, tako da sedaj vsaj dobimo odškodnino zanj. Zahvaljujemo se mu za vse, kar je doprinesel našemu klubu in mu v prihodnje želimo vse najlepše. Ob tem prestopu pa velja izpostaviti: Danijel je prišel v naše moštvo kot 20-letnik, odhaja kot 22-letnik, kar je dokaz vizije kluba, da dajemo priložnost mladim nogometašem, da jim pomagamo pri njihovem razvoju in da lahko iz Celja prestopijo v velike klube.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović podaljšal sodelovanje z Muro

Matko Obradović je za tri sezone podaljšal pogodbo z Muro. Sedemindvajsetletni čuvaj mreže…