Ljubljansko-domžalski obračun se je končal z slavjem gostov. Domžalčani so v Stožicah slavili z 2:0, potem ko je v prvem polčasu zadel Dejan Trajkovski, ki se je veselil prvoligaškega prvenca, v zaključku obračuna pa je tri točke potrdil debitant Antonio Mance. Ljubljančani so srečanje zaključili s kar dvema igralcema manj, saj je bil po vsega pol ure igre, potem ko je v razmaku treh minut prejel dva rumena kartona, izključen Matic Fink, po dobri uri igre pa je bil z drugim rumenim kartonom na tekmi kaznovan še Rok Kronaveter. Že v prvem polčasu je bil izključen tudi domači strateg Marijan Pušnik.


Derbi ljubljanske kotline v Stožice ni privabil kdo ve kako velikega število ljudi, a so bili zato dovolj glasni, da je bilo vzdušje nadvse prijetno. Svoje so dodali tudi člani navijaške skupine Green Dragons, ki so celotno tekmo bodrili svoj klub, a tudi to ni pomagalo, da bi zmaji zmagali in skočili na prvo mesto, kar je skorajda že rutina, da v obračunu Olimpije in Domžal zmagujejo gostje, to se je zgodilo že dvanajstič v zadnjih štirinajstih tekmah. V tekmo so bolje krenili domači nogometaši, ki so preko Zajca prvi zaporetili, a so gostje že kaj kmalu prešli v vodstvo. Po desni strani je lepo prodrl Nejc Skubic, žogo zavrnil na rob kazenskega prostora, kjer jo je Trajkovski z močnim strelom po tleh poslal mimo nemočnega Aleksandra Šelige. Štirinajst minut zatem smo videli prvo od mnogih spornih Jugovih odločitev, ko je v manj kot treh minutah Finku pokazal dva rumena kartona in s tem posledično rdečega. Toda kot se po rdečem kartonu rado zgodim so domači začeli igrati, kot da bi imeli oni igralca več. Ob koncu prvega polčasa bi kaj lahko bili nagrajeni za požrtvovalnejšo igro, a je Henty iz ugodnega položaja žogo poslal visoko na tribune stožiškega objekta.

V nadaljevanju so zmaji  nadaljevali v podobnem ritmu, a kaj ko je bil v 59. minuti po drugem rumenem kartonu izključen še Rok Kronaveter, ki je s komolcem v obraz zadel Husmanija. S tem je bil zmagovalec tekme dokončno odločen. Če je z igralcem manj v domačih igralcih še tlelo manjše upanje po nocojšnjem uspehu, je bilo z dvema manj občutno težje igrati, tako da smo do konca gledali mučenje nogometašev Olimpije. Domžalski nogometaši so se še enkrat več izkazali za trde tekmece, ki znajo čuvati rezultat. V taktičnem smislu jim lahko v slovenskem prostoru parira le malokdo, za nameček pa so gostje pet minut pred koncem zadeli še enkrat, potem ko je po novi asistenci zadel še nocojšnji debitant Antonio Mance, ki se je po odličnem predložku kapetana znašel sam pred vratarjem Šeligo in postavil končni izid srečanja.

Že v naslednjem krogu bodo lahko Domžalčani oplemenitili stožiške točke, saj ob Kamniško Bistrico prihaja ranjeni Rudar, ki v novi sezoni ni osvojil še niti točke, zmaji pa gostujejo pri novincih v našem edinem mestu z nuklearko. Tudi to ne bo lahko gostovanje. Krčani so resda utrpeli visok poraz v Ljudskem vrtu, a so na stadionu Matije Gubca nevaren in kompakten tekmec.

Foto: Rok Zore

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…