Trenutne razmere, ki vladajo po svetu, na zimskih pripravah povzročajo težave tudi nogometašem Maribora. Štajerci so zaradi pozitivnih primerov nekaterih nogometašev ostali brez pripravljalnega obračuna proti Šatharju, podoben scenarij se je odvil tudi z načrtovano tekmo proti Crveni zvezdi.


Kasneje so iz mariborskega kluba sporočili, da so za Srbe našli zamenjavo in bodo namesto proti nekdanjim evropskim prvakom odigrali tekmo proti ukrajinskemu prvoligašu Kolosu. “Ni prijetno, ampak kot profesionalci se moramo soočiti in prilagoditi vsem razmeram. Tudi takšnim. Hočemo delati, ker vemo, kako pomembne so priprave. Vse bomo naredili, da ostanemo zdravi. A vsak, ki manjka zaradi koronavirusa, z odsotnostjo s treningov izgubi del dosedanje pripravljenosti. Obžalujemo, da nismo mogli trenirati v popolni zasedbi, toda medsebojno se spodbujamo in se še dodatno trudimo. Pazimo nase, oddelamo vsak trening ‘na puno’, zdaj pa si želimo, da bomo lahko spet tudi igrali in čakamo na potrditev terminov naslednjih tekem,” o težavah, ki vijoličaste pestijo na južni obali Turčije razmišlja kapetan kluba Marcos Tavares, ki je za klubsko spletno stran priznal, da zdaj že tradicionalno zimsko pripravljalno bazo vijoličastih pozna do potankosti. Za Brazilca so letošnje priprave v Beleku namreč jubilejne desete.

Rekorder po številu odigranih tekem in zadetkih v mariborskem dresu pa ob vseh težavah ne meče puške v koruzo in verjame, da bo končni cilj letošnje sezone dosežen: “Verjamem, da je letos posebno leto. Smo prvi na lestvici in želimo ostati na vrhu, zato sem trdo treniral že med obiskom družine v Braziliji. Naredil sem vse, kar je bilo predpisano po individualnem programu, potem pa z moštvom nadaljeval s skupnim delom. Enako velja za vse preostale člane moštva, s katerimi smo se slišali tudi med premorom in se spodbujali. Pred seboj imamo le en cilj: da smo prvaki. In pri tem namenu nas ne smejo ustaviti niti težave, ki se pojavljajo zdaj v tej obliki. Želimo biti prvaki in se zavedamo, da smo v fazi, ko kot vsi skupaj in vsak posamezno lahko izboljšamo stopnjo pripravljenosti ter rastemo kot ekipa.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Jović zadovoljen s točko, nejevoljen nad sodniki

Goričani so na domačem terenu proti Aluminiju kljub izključenemu igralcu uspeli osvojiti t…