V naslednjih letih se morebiti obetajo dobre novice za slovenske ljubitelje nogometa, saj je na podlagi Interventnega zakona za odpravo ovir pri izvedbi pomembnih investicij za zagon gospodarstva po epidemiji Covid-19 bil določen seznam pomembnih investicij, na katerem se je znašlo tudi nekaj športnih infrastrukturnih projektov. 


Udeležba na seznamu seveda ne pomeni, da bodo vsi projekti izvedeni, a je korak v pravo smer. Od pomembne športne infrastrukture na sončni strani Alp so se na spisku znašli tudi trije projekti, ki so tesno povezani s slovenskim nogometom.

Eden izmed teh je projekt dograditve in celovite prenove Športno rekreacijskega centra Fazanerija, katere vrednost znaša 26 milijonov evrov in ki zajema tudi obnovo in dograditev mestnega nogometnega stadiona. To je v Murski Soboti že nekaj let želja mestnih oblastih in tudi vodilnih oseb trenutno četrtouvrščenega kluba slovenske prve lige. Stadion bi po celoviti prenovi imel kapaciteto okrog 8500 sedežev in bi zadostoval vsem kriterijem Evropske nogometne zveze (Uefa) za igranje klubskih tekem na najvišjem nivoju. Projekt bi se lahko začel že leta 2022.

Preostala dva projekta se nahajata v Velenju in v Ljubljani. Gradnja novega stadiona ob Velenjskem jezeru bi se lahko začela od leta 2024 naprej, medtem ko se je na seznamu nekoliko presenetljivo znašel tudi projekt Bežigrajskega športnega parka. Kakšne načrte ima država s stadionom v središču Ljubljane ni znano, saj bi se pred kakršnokoli investicijo morala dogovoriti s podjetnikom Jocom Pečečnikom. Tudi ni povsem jasno zakaj bi država sploh vlagala milijone v bežigrajski stadion, saj je projekt njegove celovite obnove pripravljen že več kot desetletje in samo čaka na politično zeleno luč.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dragulj Olimpije ima na mizi ponudbo francoskega drugoligaša

Nk Olimpija Ljubljana je začela priprave v Umagu, kjer so zmajčki že odigrali prvo priprav…