Včeraj je poteklo natanko 24 let odkar so nogometaši Crvene zvezde dvignili pokal za osvojitev naslova evropskega klubskega prvaka. To je bil zadnji trzaj danes padlega velikana, saj se iz leta v leto čedalje bolj zdi, da bodo nakopičeni dolgovi pokopali klub z Marakane.


Stari sijaj kluba, v katerega se je včeraj vrnil tudi trener Miodrag Grof Brozović, nekdanji igralec rdeče-belih, pa pod svoje okrilje še vedno vabi kakovostne nogometaše. Sportski žurnal poroča, da je Zvezda oči vrgla tudi na dva nogometaša ljubljanske Olimpije, gre za Andraža Šporarja in Marka Vukčevića, ki je bil ta teden prvič vpoklican v člansko izbrano vrsto Črne gore. Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić naj bi si tudi zato ogledal današnji obračun med Olimpijo in Domžalami.

Foto: Rok Zore
Foto: Rok Zore

Ker pa so Ljubljančani pozimi za Šporarja  že zavrnili ponudbo graškega Sturma, je malo verjetno, da bi se napadalec mlade reprezentance lahko preselil na Marakano, saj je tudi sam večkrat priznal, da bi se rade volje preselil k severnim sosedom. Obenem pa si Zvezda težko privošči bajne odškodnine, saj jo še vedno teži breme nakopičenega dolga, zato le s težavo odplačujejo odškodnine. Tako so Domžalčani denar za prestop Joshue Parkerja z nekajmesečno zamudo dočakali šele pred kratkim.

Pri Vukčeviću bodo Srbi verjetno igrali predvsem na igralčeva čustva, saj je dobro znano, da imajo Črnogorci in Srbi zelo tesen odnos. Smo pa v zadnjih mesecih od glavnega moža zeleno-belih, Izeta Rastoderja, večkrat slišali, da svojih najboljših igralcev ne bo prodajal za drobiž.  Videli bomo, kaj bodo prinesli naslednji dnevi in tedni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vrste Kopra zapušča motor sredine igrišča

Dresa Kopra v prihodnji sezoni ne bo več nosil Timotej Dodlek, ki je bil letos eden izmed …