OLIMPIJA 1:1 TRIGLAV, 29. marec 2014
Glavni sodnik: Roman Glažar (Ptuj), 1. pomočnik: Aleš Skok (Kidričevo), 2. pomočnik: Janez Bezjak (Gorišnica), 4. sodnik: Tadej Mežnar (Maribor)


Razprodaja domačih točk v Stožicah se je nadaljevala tudi na srečanju Olimpije s Triglavom. Čeprav so domačini preko Rodića povedli že v 10. minuti so le devet minut kasneje gostje izenačili in postavili izid srečanja. Strelec izenačujočega gola je bil nigerijski napadalec Kongnyuy, ki je ob lepi podaji pred ljubljanski gol stal v liniji z domačimi branilci in v trenutku podaje ni bil v prepovedanem položaju, kar dokazuje tudi spodnji posnetek (od 1:05 naprej). Gostje so bili blizu drugemu zadetku po uri igre, ko je mrežo Šelige zatresel Poplatnik, vendar pa je glavni sodnik Glažar na signalizacijo 2. pomočnika Bezjaka zadetek razveljavil zaradi prepovedanega položaja. Žal pa razveljavljen zadetek Triglava ni bil dovolj velik razlog, da se bi ga vključilo v uradni povzetek srečanja. Na drugi strani pa se ni pozabilo na zadetek Rodića iz 80. minute, ki je prav tako bil dosežen iz prepovedanega položaja in posledično razveljavljen. Rodić se je v trenutku podaje Finka dejansko znašel v prepovedanem položaju in zadetek je bil pravilno razveljavljen, čeprav posnetek (od 2:20 naprej) tega ne prikazuje dovolj nazorno.

MARIBOR 2:2 CELJE, 29. marec 2014
Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper), 1. pomočnik: Jure Praprotnik (Ljubljana), 2. pomočnik: Manuel Vidali (Gračišče), 4. sodnik: Simon Smej (Fokovci), 5. sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 6. sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik)

Kot je v zadnjem obdobju že v navadi na srečanjih med Mariborom in Celjem v Ljudskem vrtu je tudi tokratno srečanje postreglo z veliko akcije in kar štirimi zadetki, enkrat pa je glavni sodnik Skomina zadetek tudi pravilno razveljavil. To se je zgodilo v 26. minuti, ko je Fajić bil za las prehiter in 2. pomočnik Vidali je pravilno dvignil zastavico (na posnetku od 1:03 naprej). Pravilna je bila tudi odločitev Skomine v 31. minuti, ko je dosodil najstrožjo kazen za Celjane, potem ko je Šuler z drsečim štartom v svojem kazenskem prostoru zrušil Verbiča (od 1:17 naprej). Če sta si Skomina in 2. pomočnik Vidali zaslužila dobro oceno za svoje delo pa ne moremo tako trditi za 1. pomočnika Praprotnika. Prvič je resneje “kiksnil” v 35. minuti, ko ni dvignil zastavice ob prepovedanem položaju Bajdeta, ki se je nato znašel v obetavni akciji, vendar na nesrečo gostov oziroma srečo Praprotnika zgrešil cilj. Podobno slabo je Praprotnik odreagiral tudi v 70. minuti, ko so na njegovi polovici napadali Mariborčani. Takrat je bil v prepovedanem položaju Fajić, ki bi nato skorajda povedel svoje moštvo v vodstvo, vendar pa je bosanski napadalec žogo poslal tik ob vratnici. Obeh nedosojenih prepovedanih položajev žal ni v uradnem povzetku srečanja.

KOPER 1:0 GORICA, 29. marec 2014
Glavni sodnik: Slavko Vinčić (Maribor), 1. pomočnik: Bojan Ul (Maribor), 2. pomočnik: Uroš Benc (Rače), 4. sodnik: Robert Vukan (Apače), 5. sodnik: Dragoslav Perić (Kranj), 6. sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Največ prahu v 24. krogu je zagotovo dvignilo srečanje v Kopru, kjer je po mnenju našega uredništva tekmo odločila slaba presoja glavnega sodnika Vinčića iz Maribora, potem ko je v 73. minuti dosodil indirektni prosti strel v kazenskem prostoru gostov, ki so ga Koprčani uspešno izvedli in se v nadaljevanju akcije veselili odločujočega zadetka Štromajerja. Vse se je začelo približno 40 metrov od gostujočih vrat, ko so Koprčani izvajali avt in v gneči je Mastriani nenamerno žogo poslal v smeri svojega vratarja, ki jo je nato prijel in po nekaj sekundnem zamiku ter protestih Koprčanov se je Vinčić odločil, da bo zapiskal in dosodil indirektni prosti strel. Ob takšnih situacijah je to seveda stvar sodniške presoje, vendar se kljub vsemu zdi, da v tem primeru glavnemu sodniku ni bilo potrebno zapiskati. Ob tem se je potrebno tudi vprašati zakaj je Vinčić potreboval relativno veliko časa, da se je sploh odločil za pisk in ali morda ni bil povsem prepričan o tem kaj naj stori. Posnetek posredovanja goriške ekipe si lahko ogledate od 1:33 naprej na spodnjem povzetku. Ob tem je potrebno poudariti, da prvoten uradni povzetek srečanja ni imel vključene celotne akcije, ampak le del od indirektnega prostega strela naprej, vendar pa so nato odgovorni vendarle vključili tudi del, ko je Mastriani žogo izbil v smeri proti svojemu golu. Po negativnih odzivih iz goriškega tabora in javnosti so se bili primorani oglasiti tudi pri Združenju nogometnih sodnikov Slovenije, kjer so obrazložili, da je sodniška odločitev bila pravilna. To kakopak ni presenetljivo, saj so po mnenju ZNSS slovenski sodniki že ves čas delovanja Prve Lige tisti, ki imajo vedno prav ne glede na njihove odločitve in kakovost sojenja…

KRKA 2:1 ZAVRČ, 30. marec 2014
Glavni sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), 1. pomočnik: Janez Lunežnik (Zg. Ložnica), 2. pomočnik: Grega Kordež (Maribor), 4. sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje)

Zavrč, ki je v drugem delu sezone nikakor ne najde jesenske forme je bil v Novem mestu dolgo časa blizu prepotrebnih točk, ki jih potrebuje za uvrstitev v evropska tekmovanja, vendar pa so Haložani ob koncu vodstvo izpustili iz rok in ob koncu srečanja popustili ter prejeli dva zadetka za nov poraz. Po hitrem vodstvu po golu Kokola so gostje ponovno zatresli domačo mrežo tudi v 32. minuti, ko je prav tako Kokol žogo potisnil v mrežo Obradovića. Mariborčan v vrstah Zavrča je po predložku iz leve strani kazenskega prostora sicer zatresel mrežo gostov, a so sodniki označili, da je žoga pred tem že ušla čez golavt črto, kar je najverjetneje bila tudi pravilna odločitev. Žal režiser uradnega povzetka tega dogodka ni vključil v nekaj manj kot triminutni posnetek na uradni strani lige.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…