KOPER 2:1 CELJE, 15. marec 2014
Glavni sodnik: Davor Drečnik (Hrastnik), 1. pomočnik: Franci Pavlič (Laze v Tuhinju), 2. pomočnik: Goran Mikača (Višnja Gora); 4. sodnik: Mitja Podobnik (Veliki Gaber), 5. pomočnik: Rade Obrenović (Ljubljana), 6. pomočnik: Asmir Sagrković (Vrhnika)


Na koprski Bonifiki je Davor Drečnik puščal moško igro in je skozi celotno srečanje imel le malo dela ter je petkrat posegel po kartonih rumene barve. Dva od teh je prejel gostujoči branilec Centrih, ki je v 57. minuti moral predčasno zapustiti igrišče zaradi drugega rumenega kartona, ki ga je prejel zaradi pravilno dosojenega prekrška za najstrožjo kazen, kar potrjuje tudi spodnji posnetek pri 1:00. Najstrožjo kazen je nato realiziral Galešić.

OLIMPIJA 2:0 MARIBOR, 15. marec 2014
Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin), 1. pomočnik: Matej Žunič (Kranj), 2. pomočnik: Uroš Bensa (Kojsko); 4. sodnik: Rafael Ajdovec (Kranj), 5. sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah), 6. sodnik: Andrej Žnidaršič (Kranj)

Na sobotnem srečanju pred praznimi tribunami je pravico v Stožicah delil Matej Jug in imel veliko dela. Že v 5. minuti bi Jug moral pokazati vsaj rumeni karton domačemu Finku, ki je z grobim štartom na sredini igrišča podrl Boharja (drugi posnetek pri 1:05). Podobno velja za situacijo iz 52. minute, ko bi si opomin zaslužil tudi Arghus, ki je ob poizkusu izbijanja žoge s podplatom zadel Trifkovića, vendar žal nimamo dostopa do posnetka, ki bi to potrdil. V 35. minuti je pri izidu 1:0 Tavares z glavo premagal Šeligo, potem ko je slednji ubranil strel Rajčeviću, vendar je Jug na signalizacijo Uroša Bense zadetek upravičeno razveljavil. Mariborski branilec je namreč ob podaji Milca v kazenski prostor bil v prepovedanem položaju (prvi posnetek od 1:13 naprej).  Dobrih deset minut pred koncem je Olimpija ostala z desetimi možmi na terenu, potem ko je Djermanović le osem minuti po vstopu v igro prejel neposredni rdeči karton zaradi udarca s komolcem (posnetek je mogoče videti pri 2:22 na prvem oziroma pri 3:51 na drugem posnetku).

Žal pa je tudi tokrat srečanje v Stožicah minilo ob obtožbah o nedostojnem vedenju in rasizmu, ki bi naj prihajalo iz vrst igralcev oziroma funkcionarjev Olimpije. Tokrat bi naj v glavni vlogi bil vezist domačih Kostić, ki bi naj žalil mariborskega napadalca Mendyja, ki je bil sicer že večkrat tarča rasizma s strani ljubljanskih navijačev. Disciplinska komisijo NZS sedaj čaka podroben pregled vseh posnetkov s sobotne tekme, kjer bo tudi s pomočjo tehnologije ugotovila ali trditve Mariborčanov držijo. Zaradi praznih tribun oziroma tišine na stadionu bo to delo najbrž tudi lažje kot bi bilo sicer. Olje na ogenj je nekaj časa prilival tudi trener domačih Kosanović, ki je po naših virih francoskega napadalca med 10. in 15. minuti označil z besedo “retardiranec”. Kosanović se je sicer veliko časa na klopi ukvarjal s četrtim sodnikom Ajdovcem in prvim pomočnikom Žuničem ter je v njuno smer večkrat zabrusil kaj sočnega v srbskem jeziku, sicer pa se je srbski strokovnjak že opravičil, če je med tekmo kogarkoli užalil.

KRKA 0:2 DOMŽALE, 16. marec 2014
Glavni sodnik: Nejc Kajtazović (Kranj), 1. pomočnik: Gorazd Prelog (Preddvor), 2. pomočnik: Uroš Beton (Cerklje na Gorenjskem), 4. pomočnik: Marko Podgoršek (Duplje)

Edina omembe vredna situacija v Novem mestu se je zgodila v zaključku srečanja, ko je Perić za domačine zabil zadetek, ki pa je bil pravilno razveljavljen zaradi prepovedanega položaja. Situacijo si je mogoče ogledati na spodnjem posnetku (od 2:37 naprej). Velja še omeniti, da je srečanje minilo ob skoraj 50 prekrških, ki so bili v glavnem izvedeni na sredini igrišča, sodnik Kajtazović pa je ostrejše prekrške ustrezno sankcioniral .

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez zmagovalca v Kopru

Koper je v 32. krogu Prve lige Telemach gostil ljubljanski Bravo. Tekma v Kopru se je konč…