18. krog, 23.-26. november 2013:


MARIBOR 3:5 DOMŽALE, 23. november 2013
Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper), 1. pomočnik: Manuel Vidali (Gračišče), 2. pomočnik: Dejan Patarić (Izola), 4. sodnik: Damir Skomina (Koper)

Pravi festival zadetkov so na razmočenem igrišču Ljudskega vrta v 18. krogu prikazali nogometaši Maribora in Domžal. Domžalčani so svojega prvega od treh zadetkov dosegli že po 12 minutah igre, ko je Majer prejel natančno podajo od svojih branilcev ter z natančnim strelom izven kazenskega prostora na napačni nogi ujel Handanovića. V trenutku podaje je Domžalčan stal globoko v prepovedanem položaju in čeprav je tik preden bi žoga prišla do Majerja nespretno posredoval še Arghus bi vendarle akcija morala biti zaustavljena in zastavica stranskega pomočnika Vidalija dvignjena v zrak. Žoga je namreč nedvomno bila namenjena igralcu, ki je stal v prepovedanem položaju in domači branilec s svojim (ne)posredovanjem ni kaj prida vplival na njeno pot. Zelo na meji prepovedanega položaja je bil dosežen tudi gol Fajića iz 38. minute, vendar pa drugi pomočnik Patarić tokrat pravilno ni odreagiral. Bosanski napadalec v vrstah vijoličastih je namreč v trenutku podaje Tavaresa stal v liniji z domžalsko obrambno vrsto in v tem primeru prepovedanega položaja ni bilo.

Akcijo ob zadetku Majerja si je mogoče ogledati od 0:30 naprej, akcijo ob golu Fajića pa od 1:28 naprej:

OLIMPIJA 3:2 ZAVRČ, 23. november 2013
Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 1. pomočnik: Marjan Tompa (Turnišče), 2. pomočnik: Jožef Koren (Turnišče), 4. sodnik: Štefan Kepe (Lendava), 5. sodnik: Miran Bukovec (Lendava), 6. sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota)

Iz dvoboja v Ljubljani je omembe vreden dogodek samo tisti, ki se je zgodil v zaključku prvega polčasa, ko je na robu kazenskega prostora Radosavljević storil prekršek nad Kokolom in so bili gostujoči igralci oškodovani za izvajanje prostega strela iz obetavne situacije. Čeprav je na uradnem povzetku srečanja reporter omenjal celo enajstmetrovko je potrebno poudarit, da temu ni bilo tako, saj je vendarle šlo za prekršek izven kazenskega prostora.

Prekršek si je mogoče ogledati od 1:35 naprej:

KOPER 1:0 RUDAR VELENJE, 23. november 2013
Glavni sodnik: Matej Jug (Tolmin), 1. pomočnik: Primož Arhar (Vrhnika), 2. pomočnik: Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), 4. sodnik: Marko Stančin (Ljubljana), 5. sodnik: Dragoslav Perić (Kranj), 6. sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

V Kopru je Matej Jug dvakrat dobro ocenil situacijo v kazenskem prostoru. Prvič je to storil v 42. minuti, ko je pravilno dosodil enajstmetrovko za domače moštvo, in sicer zaradi prekrška Kašnika, ki je vlekel za dres Palčiča. Velenjski branilec si je za to potezo prislužil tudi rumeni karton, najstrožjo kazen pa je uspešno realiziral Galešić in na ta način tudi odločil zmagovalca. Novo najstrožjo kazen so nekateri igralci Kopra zahtevali tudi v 73. minuti, ko je v kazenskem prostoru Velenjčanov padel Pilčić, vendar pa v tem primeru ni šlo za enajstmetrovko, saj je pred Pilčićem žogo z drsečim štartom pravilno izbil Bubalović.

Prekršek za najstrožjo kazen si je mogoče ogledati od 0:58 naprej, pravilno posredovanje Bubalovića v svojem kazenskem prostoru pa od 1:34 naprej:

19. krog, 30. november-3. december 2013:

KOPER 2:1 KRKA, 30. november 2013
Glavni sodnik: Bojan Mertik (Odranci), 1. pomočnik: Marjan Tompa (Turnišče), 2. pomočnik: Radenko Kmetec (Orehova vas), 4. sodnik: Bojan Šinkovec (Maribor), 5. sodnik: Tadej Mežnar (Maribor), 6. sodnik: Sašo Habjanič (Murska Sobota)

V Kopru so v prvem polčasu so na dvoboju primorsko-dolenjskem dvoboju igralci obeh klubov po enkrat od glavnega sodnika Mertika zahtevali najstrožjo kazen. Prvič so v 23. minuti po padcu Pilčića bili glasni nogometaši Kopra, vendar se glavni sodnik ni oglasil, kar je najbrž bila pravilna odločitev, čeprav bi se morda kateri drug sodnik odločil tudi drugače. Po mnenju našega uredništva je odločitev glavnega sodnika v tem primeru bila pravilna, saj je šlo za boj dveh igralcev telo na telo in oba sta ob tem spremljala visok let žoge ter najverjetneje niti nista bila pozorna drug na drugega. Svojo enajstmetrovko so le nekaj minut kasneje zahtevali tudi gostje, ko je je ob dvoboju s Halilovićem v domačem kazenskem prostoru padel Ihbeisheh, vendar v tem primeru za pisk glavnega sodnika ni bilo nobene osnove. Iz tega srečanja velja omeniti še strel Palčiča v sodnikovem dodatku, ki je stresel okvir vrat potem, ko je prejel lepo podajo Pučka. V trenutku podaje Palčič ni bil v prepovedanem položaju, saj je v gostujoči obrambi zamudil Ejup.

Padec Pilčića v kazenskem prostoru Krke si je mogoče ogledati od 0:40 naprej, padec Ihbeisheha od 0:54 naprej, akcijo Pučka in Palčiča iz 90 minute pa od 1:54 naprej na spodnjem posnetku:

TRIGLAV 1:5 GORICA, 1. december 2013
Glavni sodnik: Miran Bukovec (Lendava), 1. pomočnik: Tomaž Klančnik (Slovenj Gradec), 2. pomočnik: Tadej Friš (Sladki Vrh), 4. sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)

Najbolj sporen trenutek na srečanju v Kranju se je zgodil po pol ure igre, ko sta glavni sodnik Bukovec in njegov pomočnik Klančnik spregledala prekršek za najstrožjo kazen, ki bi morala biti dosojena v korist Gorice. Med prodorom Živca v domači kazenski prostor je gostujočega vezista z vlečenjem za dres nepravilno zaustavil Bojić in tako preprečil obetavno priložnost za povišanje vodstva Novogoričanov. Vlečenje se je sicer morda začelo že pred kazenskim prostorom, vendar se je nadaljevalo tudi v njem.

Posnetek prekrška je mogoče videti od 0:54 naprej:

MARIBOR 3:4 ZAVRČ, 1. december 2013
Glavni sodnik: Damir Skomina (Koper), 1. pomočnik: Primož Arhar (Vrhnika), 2. pomočnik: Marko Stančin (Ljubljana), 4. sodnik: Borut Kopač (Idrija), 5. sodnik: Dragoslav Perić (Kranj), 6. sodnik: Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah)

Najbolj vroče in tudi najbolj zanimivo je v 19. krogu zagotovo bilo v Mariboru kjer je 2.000 gledalcev ob sedmih zadetkih videlo tudi dve (pravilno) dosojeni izključitvi. Prav vsi zadetki so bili v tem dvoboju doseženi na regularen način. Tudi zadetek Fajića v sodnikovem dodatku prvega polčasa, ko so gostujoči igralci zahtevali prepovedan položaj bosanskega napadalca, ki pa ga ni bilo, kar v tem primeru potrjuje posnetek akcije na uradnem YouTube kanalu mariborskega prvoligaša. Oba rdeča kartona sta bila dosojena pravilno. Kot prvi je bil pri domačinih izključen mladi Vuklišević, ki je ob koncu prvega dela naivno posredoval in si zasluženo prislužil rumeni karton, ki pa je bil že njegov drugi. Drugo izključitev smo videli po uri igre, ko je direkten rdeči karton pri gostih prejel Golubar. Hrvaški vezist je pordečel zaradi težkega prekrška nad Črnicem, ki je na srečo ostal nepoškodovan.

Akcijo ob golu Fajića si je mogoče ogledati od 3:25 naprej, prekršek Vukliševića od 2:50 naprej, prekršek Golubarja pa od 4:56 naprej:

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Derbi po preobratu pripadel Mariboru

Olimpija je danes, ob 18.30 uri, v zaostalem 26. krogu Prve lige Telemach, gostila Maribor…