Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu odigrali prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov. Z zadetkom Marka Šulerja iz pete minute srečanja so na kolena spravili ekipo Astane iz Kazahstana in imajo pred povratnim srečanjem minimalno, a vendarle veliko prednost.


Po srečanju je svoje igralce pohvalil strateg Maribora Ante Šimundža, ki je uvodoma povedal: “Za nami je težka tekma. Zavedali smo se kvalitet nasprotnika in tako smo se tudi postavili. Dosegli smo namen, ko smo zmagali in ohranili mrežo nedotaknjeno. S tem smo v dobri poziciji pred povratnim srečanjem. Taktično smo odigrali brezhibno in onemogočili nasprotnika. Sami smo si pripravili nekaj priložnosti, ki pa jih nismo izkoristili. Minimalna zmaga je v tem trenutku izredno pozitivna.” Astana je v polnem pogonu že nekaj mesecev, nogometaši so odlično pripravljeni in nekajkrat je bilo pred vrati Maribora kar pošteno napeto. Šimundža je vesel doseženega rezultata. “Astana je v polnem tekmovalnem ritmu in menim, da smo dosegli dober rezultat. Po zadetku smo se postavili po evropsko in čakali na priložnosti. V glavah smo imeli, da se igrata dve tekmi in ne ena. Če bi po zadetku krenili v napad, bi se lahko zgodilo, da bi bili lahko kaznovani,” je dodal strateg Maribora.

DSC_3599
“Če bi po zadetku krenili v napad, bi se lahko zgodilo, da bi bili hitro kaznovani,” pravi Šimundža. (Foto: Aleš Cipot)

Šimundže Kazahstanci niso presenetili. Pokazali so prav to, kar se je od njih pričakovalo. “Astana je pokazala kvaliteto in to, da so odigrali že dvaindvajseto tekmo v tej sezoni, pove veliko. V prav nobeni stvari nas niso presenetili. Edina stvar, ki je nismo pričakovali je ta, da ni nastopil njihov igralec Foxy,” je o presenečenju dejal trener vijoličastih in o povratnem srečanju dodal: “Potrebno se bo dobro pripraviti na umetno travo in dolgo potovanje. Po petkovem srečanju z Zavrčem bomo trenirali na umetni travi v Ljudskem vrtu. V Kazahstan potujemo z pozitivnim rezultatom.”

“Nocojšnja tekma za naše moštvo ni bila slaba. Mariboru smo se dobro zoperstavili, imeli svoje priložnosti za zadetek, vendar smo si pri kotu privoščili individualno, česar si ne bi smeli privoščiti. Nismo zadeli, zato bo za nas povratna tekma težja, vendar bomo naredili vse, da dobimo drugi dvoboj,” pa je po tekmi priznal gostujoči strateg Stanimir Stojlov.

Naloži več sorodnih novic
  • Maribor v zadnji minuti do zmage

    Kako pomembna tekma čaka Maribor v torek je pokazala današnja prva postava proti ekipi Krš…
  • Poraz, ki daje upanje

    Mariborčani so na prvi tekmi četrtega predkroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov n…
  • Petarda Maribora za skok na vrh

    Nogometaši Maribora so hitro pokazali, da bodo oni tisti, ki bodo narekovali tempo igre v …
Naloži več novic od Matej Pučko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Omladič namignil na vrnitev?

Nik Omladič je na svojem Instagram profilu, z zanimivo objavo na svojem story-u morda že n…