Nogometaši Mure so na svojem terenu gostili Celjane in v dvoboju aktualnih šampionov osvojili točko. Tudi na tej tekmi sta mreži na obeh straneh mirovali, črno-beli pa so zamudili priložnost, da bi še močneje zadihali za ovratnik Mariboru in Olimpiji.


“To je bila ena trda tekma. Celje se bori za obstanek oziroma se želi izogniti borbi za obstanek. Bili smo malo drugačni, kot pred prekinitvijo. Na to smo se tudi malo pripravili, ampak dejstvo je, da bi v zaključku prvega polčasa morali tehtnico obrniti v svojo stran. Je pa res, da je potem bil še drugi polčas, v katerem bi se lahko zgodilo marsikaj, ampak enostavno s prednostjo v prvem polčasu bi bilo vse lažje. Glede na prikazano mislim, da je delitev točk najbolj pravična,” je srečanje po dvoboju ocenil Ante Šimundža.

Devetinštiridesetletnika je sicer tudi zmotil sodniški kriterij, ki ga je postavil glavni sodnik Asmir Sagrković, saj so na srečanju, ki ni bilo pretirano grobo, igralci obeh moštev prejeli kar devet rumenih kartonov, v samem zaključku pa je direktni rdeči karton prejel še Staniša Mandić. “Enostavno se mi nasploh ni zdela groba tekma. Mi in oni smo si želeli igrati. Kriterij je postavil sodnik in on odgovarja za svoje sojenje. Mi smo pa tisti, kateri odgovarjamo s svojo igro,” je o Sagrkoviću dejal strateg Prekmurcev, ki meni, da je izključitev Mandića tik pred koncem bila pretirana: “Mislim, da teža prekrška ni bila za rdeči karton.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pogba brez nastopa zapušča Sežance

Tabor Sežana je v zimskih mesecih na Kras pripeljala nogometaša s slavnim nogometnim priim…