Ljubljanska Olimpija je na svojem terenu v Stožicah doživela grenak poraz proti latvijskemu Rigasu in bo na povratnem dvoboju, ki bo prihodnji četrtek v Rigi, imela težko delo, v kolikor bodo zeleno-beli želeli še kakšen teden več nastopati v evropskih pokalih.


Po dvoboju je trener Ljubljančanov Safet Hadžić razumljivo bil slabe volje, a kljub vsemu čestital svojim igralcem na prikazanem: “Rad bi čestital igralcem, dali so vse od sebe. Imeli smo smolo, tudi po naših napakah smo gole dobili prepoceni. Vse se je odvijalo tako, da namesto, da bi šla žoga mimo gola, je šla v mrežo. Nismo realizirali, kar bi morali. Nasprotniki so naredili bunker, ki ga je težko prebiti. Mi bi morali v območju 20 metrov od gola odreagirati bolje in večkrat streljati. Tekmo bomo poskušali obrniti v svojo korist v Latviji.”

Obljubam o boju na povratnem dvoboju in željam po napredovanju so se pridružili tudi igralci Olimpije. Denis Šme, ki je v drugem polčasu zakrivil prekršek za najstrožjo kazen Latvijcev, tako verjame, da ni še nič izgubljenega in da ljubljanske navijače v Stožicah čaka še kakšna tekma v letošnji evropski sezoni. “Danes se žal ni izšlo, a to nam daje še dodatno motivacijo za prihodnji četrtek, da v Ljubljano pripeljemo drugi krog kvalifikacij in da se bodo tu še naprej gledale kvalifikacije za Ligo Evropa,” je po dvoboju dejal 25-letni branilec, ki je Ljubljančane okrepil pred letošnjo sezono.

Povratni dvoboj, na katerem bodo Ljubljančani lovili preobrat in napredovanje v naslednji krog, bo na sporedu prihodnji četrtek na stadionu Dougava v Rigi. Olimpija je nazadnje v evropskih tekmovanjih prvo stopničko preskočila leta 2012, takrat so zeleno-beli bili uspešnejši od luksemburške ekipe Jeunesse Esch.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Hadžić si lahko oddahne

Nogometaš ljubljanske Olimpije, ki v Ljubljani igra kot posojen nogometaš zagrebškega Dina…