Na nogometni praznik v Krškem je na prvoligaško prizorišče stopil še 41. klub, Nogometni klub Krško. 1900 gledalcev na Stadionu Matije Gubca je spremljalo prvo tekmo posavske ekipe, ki se je končala z zgodovinsko prvo zmago Krškega v Prvi slovenski nogometni ligi. Za zmago je z zadetkom iz enajstmetrovke poskrbel Enes Rujović, ki je dosegel svoj sedmi zadetek v prvoligaški konkurenci, kjer je že nastopal v dresu Interblocka in Olimpije.


Strateg domačinov Tomaž Petrovič je na igrišče poslal uigrano zasedbo, ki ni prinesla presenečenj, medtem ko je bil Simon Rožman primoran v spremembe zaradi zdravstvenih problemov. Tekmo je tako v vratih začel izkušeni Amel Mujčinović, ki je v vratih zamenjal težje poškodovanega Matica Kotnika, obračuna s Krškim pa ni mogel odigrati tudi Danijel Miškić, vendar gre pri njem le za lažjo poškodbo.
Na Stadionu Matije Gubca smo v prvem delu igre spremljali enakovredno predstavo obeh ekip, največjo priložnost pa si je po samostojni akciji pripravil Rujović, vendar je njegov strel Mujčinović ubranil. Po omenjeni priložnost pa je na sceno stopila tudi drugouvrščena ekipa lanske sezone, ki je bila zelo blizu v 19. minuti, ko je strel Sunnya izjemno ubranil Marko Zalokar. Pritisk Celjanov se je še naprej stopnjeval, do priložnosti pa sta prišla zdaj še bivši grof Gregor Bajde ter Sunny, kateremu je veselje preprečil branilec Krškega, Gregor Sikošek. Tekma, katero je sodil Matej Jug, je dobila nove razsežnosti v 37. minuti, ko je bil po akciji Mršića, Firerja in Sunnya gol dvomljivo razveljavljen . To je bila tudi zadnja priložnost v prvem polčasu, v katerem so bili veliko bližje zadetku Celjani.

Drugi polčas pa se ni začel po načrtih favoritov tekme, saj so na krilih domačih navijačev napadati začeli tudi domačini. Ti so najprej zapretili preko Jurečiča, 5 minut kasneje pa so po zaslugi Rujovića prišli tudi do igralca več. Enes Rujović je tako v 62. minuti prodrl v kazenski prostor Celjanov, kjer ga je na nepravilen način zaustavil povratnik v dresu Celja, Jure Travner, ki si je za ta prekršek prislužil tudi drugi rumeni karton. Enajstmetrovko je izvedel kar Rujović in z zadetkom spravil v delirij 1900 duš na Stadionu Matije Gubca. Po zadetku so Celjani krenili v napad, kjer je bil najbližje zadetku Valon Ahmedi, kateremu je zadetek preprečil junak tekme v Krškem, Marko Zalokar. Tudi Krčani so še prišli do svojih priložnosti, a Slivšek ni znal premagati vratarja Celjanov. V izdihljajih tekme so Celjani ostali še brez Vrhovca, ki je prejel še drugi rumeni karton, ter so s tem izgubili vse možnosti za kakšno točko v Posavju.

Nogometaši Krškega so tako na svoji prvi tekmi na prvoligaški sceni uspeli vknjižiti vse tri točke, naslednja priložnost pa bo čez teden dni, ko jih čaka ekipa Luke Kopra, ki je v tem krogu izgubila proti Domžalčanom z rezultatom 3:2.

Celjani na drugi strani pa bodo poizkušali prve točke v letošnji sezoni dobiti proti ekipi Krke, ki je malce presenetljivo premagala velenjski Rudar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Djuranović: Tekma je dosegla svoj namen

Rumena družina je na včerajšnji pripravljalni tekmi s hrvaško Rijeko premoč priznala južni…