Mariborčani se te dni mudijo na krajših pripravah v Čatežu, kjer pa seveda ni vseh članov, saj Matko, Martinović, Cretu in Pirić igrajo za reprezentanco, Klinar ter Bajde pa sta poškodovana. Za spletno stran vijoličnih je o dogajanju na pripravah spregovoril novopečeni trener štajercev Simon Rožman


“Čas, ki ga skupaj preživljamo, je namenjen delovnemu spoznavanju. Ogromno je posredovanja informacij, oblikujemo novo podobo moštva. To je dobrodošlo obdobje za trenerja, za celoten strokovni štab, da v najkrajšem možnem času vzpostavimo pravila, ki bodo veljala in predviden način igre. Fantje so zelo prizadevni, razumejo situacijo in so pripravljeni vse narediti, kot je treba, da bi klub v finišu prvenstva izpolnil zastavljene cilje. Od začetka našega skupnega druženja je odpadel Klinar, zaradi težav s kolenom, ki se vlečejo že nekaj časa. Pripravljalno bazo pa je po poškodbi stegenske mišice moral zapustiti tudi Bajde. Žal so prve novice neprijetne, čaka ga večtedenski premor. Smo dosledni, a tudi potrpežljivi pri trenažnem procesu. Ohraniti želimo igralce zdrave, hkrati pa vztrajati pri začrtani poti, ko želimo, da igralci v tej fazi pridobijo osnovne informacije, na kakšen način bi želeli v prihodnje funkcionirati.”

Bivanje v Čatežu je namenjeno maksimalnemu izkoristku treningov, pripravljalne preizkušnje ni na sporedu.
“Tekme glede na razpoložljivost terminov in morebitnih nasprotnikov ni bilo mogoče izpeljati, a to v tej situaciji ni moteče. Sledili bomo svojemu programu glede ciklizacije in periodizacije ter priprave na nadaljevanje prvenstva. V tem trenutku je z moje strani prisotno veliko zadovoljstvo ob začetku, ki sem si ga lahko le želel. Imamo čas za skupno vadbo, pogoji so odlični in verjamem, da bi lahko že s tekmo v Kidričevem uspešno začeli novo obdobje ter se približali skupnemu cilju: da bi spremljali Maribor, kot si ga želimo videti.”

     

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od BM
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Otvoritev 34. kroga v ljubljanski Šiški

Športni park Šiška v Ljubljani bo prizorišče uvodne tekme 34. kroga tridesete sezone v prv…