Robi Pušaver je minulo leto in pol kot posojeni nogometaš Maribora pomagal Krčanom, bočni branilec pa spada v skupino nogometašev, ki jim je s koncem sezone potekla pogodba z mariborskim prvoligašem. Kje bo nogometaš s Slivniškega Pohorja nadaljeval nogometno pot, pa še ni znano.


Tudi Pušaver je bil po koncu sezone gost pred našim mikrofonom, 22-letni nogometaš pa še ni znal povedati, kje bo igral v prihodnje. Vse kaže, da ga na Gubcu ne bo več, ob pogledu na pretekli dve sezoni pa Pušaver z izbranimi besedami govori predvsem o Tomažu Petroviču: “Kot sem povedal že velikokrat, mi je Krško pod vodstvom Tomaža Petroviča dalo veliko znanja. Tomaž je trener, ki od vsakega igralca iztrži še zadnji atom. Z njegovim delom sem bil zelo zadovoljen in sem bil vesel, da se pred minulo sezono ni odločil za odhod. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi vodstvu kluba, soigralcem in navijačem za dve čudoviti leti, v katerih sem se še dodatno razvil. Kje bom igral prihodnje leto, vam z gotovostjo še ne morem potrditi. Lahko rečem le, da je ponudb veliko.”

Kot že zapisano, je Pušaver s koncem sezone postal prost nogometaš, saj z Mariborom ni podaljšal sodelovanja. Kljub temu se obdobja v Ljudskem vrtu spominja v lepi luči. “Z delom NK Maribor sem zelo zadovoljen. Vodstvo in trenerji so bili do mene korektni in profesionalni. Pridobil sem ogromno znanja in z njihovo pomočjo sem zrasel v dobrega igralca. Lahko se jim zahvalim za vse, kar so naredila zame in so v meni našli potencial, ki so ga razvijali,” je poudaril nogometaš, ki je za prvo ekipo Maribora odigral dve prvoligaški tekmi, s skupno 39 nastopi pa je bil pomembnejši adut Krškega: “Vedel sem, da je konkurenca na moji poziciji zelo velika, zato sem bil vesel klica iz vodstva Maribora. Zlatko Zahovič mi je predstavil to možnost in moram reči, da nisem kaj dosti premišljeval in sem jo takoj sprejel. Pomembne so minute igre na igrišču in ne na klopi. Rad igram in če ne igram, nisem zadovoljen s sabo.”

Foto: Jure Banfi

Se pa Pušaver z veseljem spominja debija v prvoligaški konkurenci. Bilo je 29. novembra 2014, ko je zaigral v tekmi z Rudarjem in sodeloval pri zmagi s 3:2. “Da so verjeli v mojo znanje in v mene kot igralca se je pokazalo, ko so mi pod vodstvom takratnega trenerja Anteja Šimundže dali možnost, da se preizkusim v prvi ligi. Za mladega igralca je to vsekakor dodatna motivacija in nov zagon. Zavedaš se, da vso odrekanje in ves trud, ki ga  vlagaš v nogomet, ni zaman. Takrat sem dočakal tudi prvo profesionalno pogodbo in morem reči, da sem bil zaradi stvari, ki so se mi odvijale ob koncu takratnega leta, zelo vesel in zadovoljen s svojo predstavo na igrišču. Takšne stvari ti dajo nov zagon,” se debija spominja nekdanji up Jarenine.

Večkrat ugotavljamo, da se je domačim nogometašem, ki so bili vzgojeni v Ljudskem vrtu, težko prebiti do pomembnejšega mesta v začetni enajsterici prvega moštva. Tudi Pušaver ni bil izjema, je pa bil kljub temu med redkimi, ki so okusili igranje za člansko ekipo. Tudi 22-letnik strategijo Maribora sprejema in jo razume: “Ne, ne menim tega, je pa res, da se kljub mlademu kadru, s katerim razpolaga Maribor, raje posega po igralcih tujega kova, kar je razumljivo. Nič jim ne gre zameriti, tudi sam bi na njihovem mestu v klubu imel igralce, ki bodo prinašali lovorike na domačih in evropskih tleh. Če so to tuji igralci, so pač tuji. Moram pa reči, da je za igralca, ki vrsto selekcij preživi pri klubu in nekoč zaigra tudi za člansko ekipo, to velik uspeh in potrditev vloženega truda, čeprav je v Mariboru, žal, teh primerov zelo malo.”

Do priložnosti na prvoligaških zelenicah se je Pušaver prebil s pomočjo igranja v dresu B ekipe, ki so jo v Ljudskem vrtu po koncu sezone ukinili. Naš sogovornik odločitev obžaluje, a obenem ne pozablja na finančne zahteve takšnega projekta: “B ekipa je iz finančnega vidika velik zalogaj za NK Maribor, marsikateri prvoligaški klub nima takšne finančne zmožnosti za svoje igralce, zato je v tem pogledu odločitev pravilna. Če pogledam na svoje začetke,pa  je pa zelo težko biti igralec mlade selekcije Maribora brez finančne podpore, če igralec želi biti uspešen v nogometu in šoli. To, da si bodo fantje primorani poiskati nov klub, ni nič takšnega, tako je v nogometu in tega se vsak igralec zaveda. Verjamem, da jim bo klub pomagal iskati najboljše možnosti, predvsem tistim, ki so pogodbeno še vezani, za ostale pa bo to nova motivacija, da se na igrišču izkažejo, da so vidni drugim in zagotovo bodo uspeli.”

Za konec pa smo se dotaknili še močne konkurence, ki vlada v mariborski slačilnici. “Konkurenca je vedno dobrodošla, če ni konkurence, stvar ni tako zanimiva, vsaj pri meni ne. Zato si v klubu, v katerem igram, vedno želim konkurence, saj mi le-ta da motivacijo, da se na treningu kot na igrišču izkažem in dam svoj maksimum,” zaključuje Pušaver.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Denis Vöröš
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Kouterjev evrogol s sredine igrišča!

Mura se je včeraj v Fazaneriji merila z Dobom, izjemen zadetek pa je dosegel vezist N…