Nogometaši Maribora bodo danes odigrali svojo prvo pripravljalno srečanje, ko se bodo ob 19. uri pomerili z Beltinci. Proti prekmurskemu drugoligašu bo vijoličasti dres prvič oblekel Jan Repas, od katerega v klubu veliko pričakujejo.


Repas se je v Slovenijo vrnil po treh letih igranja za francoski Caen, v štajerski prestolnici pa se, kot je 23-letnik povedal za spletno stran kluba, občasni slovenski reprezentant, dobro počuti: “Nisem popoln novinec, saj sem v prejšnjih tednih spoznal ustroj kluba, način dela, soigralce. Nekatere sem poznal že od prej, tako da glede prilagajanja nisem imel težav. Tudi glede pripravljenosti ne, saj sem bil ves čas v pogonu že med koronapremorom.”

Ofenzivni vezist je ena od najpomembnejših okrepitev, ki jih je v Ljudski vrt v dosedanji karieri športnega direktorja pripeljal Oliver Bogatinov, igralec pa je s trenerjem Sergejem Jakirovićem že opravil pogovor o idejah in zadolžitvah, ki jih bo imel v dresu petnajstkratnih državnih prvakov: “O tem sva že govorila s trenerjem, vsebina pogovora naj ostane med nama. Vem, kakšne so zahteve v Mariboru, zavedam se, kaj se pričakuje od mene in od vsakega posameznika. Ob popolni osredotočenosti na naše naloge, na delo, gremo v boj za naslov prvaka, za uspešne evropske kvalifikacije. Bilo je težko spremljati dogajanja v finišu prejšnje sezone s tribune, ob novem poglavju pa želim prispevati delež k uspešni zgodbi.”

Mariborčani bodo današnji pripravljalni obračun proti Beltincem odigrali v Ljudskem vrtu, a bodo vrata stadiona zaradi trenutnih razmer ostala zaprta za obiskovalce. Klub bo dvoboj prenašal na svoji spletni strani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj udeležencev Lige prvakov pripadel Zagrebčanom

Slovenski nogometni prvaki so gostovali v Zagrebu, pri hrvaškemu prvaku Dinamu. Dvoboj se …