Vsa nogometna igrišča trenutno samevajo in tako je tudi v Domžalah. Rumeni so po dveh zaporednih porazih padli na predzadnje mesto prvenstvene lestvice, kar bi pomenilo dodatne kvalifikacije za obstanek med elito.


“Dosedanje odpovedi s strani Nogometne zveze Slovenije so povsem na mestu, mislim pa, da bo v prihodnje prišlo še do dodatnih sprememb. V primeru, da jih ne bo, bomo seveda zelo zadovoljni, saj se bo vse skupaj vrnilo na stare tirnice in zaključek prvenstva bo tako potekal brez zapletov. Upam, da je NZS zadela z novim terminom, kar pa bo seveda povedal zgolj čas. Vidimo lahko namreč, da se tekmovanja odpovedujejo eno za drugim. Prestavljeno je bil tudi finale Lige prvakov, vendar upamo na najboljše, ter da bi se prvenstvo nadaljevalo po trenutnih napovedih,” je za klubsko spletno stran trenutno situacijo komentiral trener rumenih, Andrej Razdrh.

“Takoj po prekinitvi prvenstva smo pričeli s sestavo krajših individualnih programov, toda hitro smo ugotovili, da ti ne bodo prišli v poštev. Načrt posameznih treningov smo nato prilagodili novim navodilom, torej da bo nadaljevanje pričelo v začetku meseca maja. Ni enostavno, saj gre za daljše časovno obdobje, kjer se zgradba treningov povsem spremeni, toda glede na to, da drugo kot individualni trening v tem trenutku ni mogoče, smo se s tem hitro sprijaznili. Z igralci smo redno v stikih, preverjamo zdravstveno stanje in njihovo počutje, sami pa nam preko številnih aplikacij pošiljajo rezultate vadb. Glede na pogoje delo poteka dokaj normalno, se pa seveda zavedamo, da individualni trening ni niti približno enak skupinskemu. Prepričan sem, da se fantje držijo navodil, saj gre za skupinski šport in ko nekdo popusti, se to pozna na celotni ekipi. To je seveda odvisno od discipline, profesionalizma vseh posameznikov, toda tega se ne bojim, saj mislim, da se vsi fantje zavedajo, da ko bodo prišli nazaj, ne bo veliko časa za delo na fizičnem področju. Nemudoma bo namreč sledilo prilagajanje na taktiko, analize nasprotnikov in izvedbe lastnih stvari. Odnos igralcev je tukaj zelo pomemben, saj smo v položaju, kjer ni prostora za nedisciplino. Trenutno so vsi zdravi, kar pa je tudi najpomembneje. Prav tako je pomembno, da med tem premorom vsi sanirajo svoje poškodbe, nimajo težav z aktualnim virusom in fizično pripravljenost ne samo zadržijo, temveč dvignejo do trenutka, ko bo ponovno omogočena skupna vadba. Zagotovo je težko tudi njim, so pa obenem malce več z družinami kot običajno, na zastavljeno delo so navajeni, zato mislim, da vse skupaj poteka brez težav,’’ je opisal trenutno stanje v moštvu in na kakšen način so se prilagodili trenutnim razmeram.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Sežanci zapirajo stadion

Nogometaši Taborja iz Sežane bodo jutrišnjo tekmo z Rudarjem odigrali pred praznimi tribun…