S prvim avgustovskim dnem so priprave na novo sezono začeli tudi pri Aluminiju. Kidričani bodo sezono 2020/21 uradno odprli v četrtek 13. avgusta, ko bodo rdeče-beli potovali na gostovanje v Ljudski vrt.


Ekipa Slobodana Gruborja ima za seboj odlično leto, saj so Štajerci v minuli sezoni prvič v zgodovini kluba na prvoligaški razpredelnici bili uvrščeni v zgornjo polovico lestvice. Aluminij je v tekmovanje v prvi ligi končal na 5. mestu, ob tem pa se je klub uvrstil tudi v polfinale pokalnega tekmovanja. Rdeče-beli so v minuli sezoni postavili klubski rekord po številu osvojenih točk, zmag ter danih in prejetih zadetkih med slovensko prvoligaško elito.

Pot k ponovitvi teh dosežkov bo v letošnjem letu težka, saj so Kidričani izgubili nekaj nosilcev igre iz preteklih let. Tako je že med sezono klub zapustil Dejan Petrovič, po preteku pogodbe pa sta ekipo zapustila tudi Ilija Martinović in nazadnje še Matic Vrbanec.

Kidričani bodo v uvodnem delu priprav trenirali dvakrat dnevno, prihodnji teden pa ekipo čaka tudi nekaj pripravljalnih obračunov. Že v torek je na sporedu dvojni program, ko bo Aluminij odigral dvoboja proti Rogaški in Fužinarju. V petek klub čaka lokalni obračun proti članu 3. SNL iz Vidma pri Ptuju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dvoboj udeležencev Lige prvakov pripadel Zagrebčanom

Slovenski nogometni prvaki so gostovali v Zagrebu, pri hrvaškemu prvaku Dinamu. Dvoboj se …