Goričani so v drugem krogu zabeležili prvo prvenstveno zmago. Na domačem igrišču so v napeti končnici zadržali gol prednosti pred gosti iz Velenja. Za zmago domačinov sta zadela Martinović ter Džuzdanović. Končni izid je dvajset minut pred koncem tekme postavil Prašnikar.


Tekmo so boljše ter tudi odločneje in napadalneje začeli Goričani. Tako so prek Elekeja resno zapretili že v prvi minuti. Mladega napadalca je lepo zaposlil Širok, Eleke pa je lepo preigral gostujočega kapetana Knezovića, nato pa s strelom z desne strani skušal premagati še vratarja Radana. Žoga je končala zgolj v zunanjem delu mreže. Nato je s strelom od daleč zapretil še Kolenc, sledila pa je še ena lepa akcija Goričanov. Z leve strani je v 14. minuti streljal Arčon, Radan je žogo le odbil, z bližine pa je z glavo streljal Burgić, a so njegov strel blokirali in žoga je končala v kotu. Nato so gostje počasi vzpostavili ravnotežje na igrišču ter si do konca polčasa priigrali nekaj priložnosti, nekaj jih je zapravil predvsem Eterović. Najprej je v 35. minuti iz prostega strela meril mimo vratnice, nato je po protinapadu in predložku z leve z bližine meril čez gol. Za konec pa je z razdalje ogrel dlani Sorčana. V 40. minuti pa vodstvo domačinov. Po pritisku na gostujoče branilce je Knezović podal žogo do svojega vratarja, Radan ni bil dovolj pazljiv in je žogo ujel. Sodnik Ponis je tako zapiskal indirektni prosti strel. S petih metrov je po kratki podaji Široka neubranljivo zadel Martinović in postavil izid prvega dela.

V drugem polčasu so večino časa napadali gostje, domačini pa so se predvsem v končnici tekme orientirali na hitre protinapade. Prvo priložnost je imel Eleke, ki pa ni izkoristil lepe podaje Celcerja s strani in je meril mimo gola. V 53. minuti pa je sledila odlična akcija Rudarja. Po podaji iz avta je Trifković z glavo do Babića, ta pa je z desne strani meril v daljši kot vratarja Sorčana, a je slednji odlično posredoval. V 57. minuti je imel novo priložnost Eleke, ki je po globinski podaji Burgića, stekel proti golu gostov, lepo preigraval ter na koncu znova zadel zgolj zunanji del mreže. Kmalu zatem se je z odličnim posredovanjem še enkrat več izkazal  Sorčan in z lepo parado obranil strel hitro prodirajočega Ihbeisheha. V 68. minuti, pa je sledilo povišanje domačega vodstva. Celcer je poslal oster in močan predložek, žoga je priletela na drugo vratnico, kjer jo je brez težav za hrbet Radana spravil Džuzdanović. Domačinom je po golu malce popustila zbranost in gostje so to hitro kaznovali. V 71. minuti, je po kotu in po podaljšani žogi z glavo žogo v gol preusmeril Prašnikar. Do konca tekme so gostje močno pritiskali na vrata domačinov, ki pa so uspešno zaustavljali vse napade gostov. Na drugi strani je bil iz hitrih napadov zelo nevaren mladi Eleke, ki pa mu danes zaključek ni šel prav dobro od rok.

Gorica je osvojila prve točke v sezoni, proti neposrednem tekmecu za obstanek. Četo trenerja Srebrniča čakata dve gostujoči tekmi, prva naslednji konec tedna v Novem mestu. Velenjčani pa bodo na prve točke morali še malce počakati. Začeli so malce slabše, a so iz minute v minuto igrali boljše ter stopnjevali pritisk na goriška vrat. Na koncu jim je zmanjkal tudi kanček sreče. V naslednjem krogu doma pričakujejo Zavrč.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…