Odgovor na vprašanje o desetem prvoligašu za prihodnjo sezono bo znan v nedeljo, po povratni tekmi dodatnih kvalifikacij za Prvo ligo Telekom Slovenije. Prvi obračun med Gorico in Aluminijem ni dal zmagovalca. V vročem vremenu so se Novogoričani in Kidričani razšli brez zadetkov. Primorci so prevladovali v uvodni uri srečanja, gostje pa so se v napadu prebudili šele v zadnji četrtini obračuna, ko so bili nevarni predvsem iz protinapadov, ki pa so ravno tako ostali neizkoriščeni. Zadnjo priložnost na tekmi so imeli Goričani, ko pa je Jogan po podaji s kota stresel zgolj prečnik. O zmagovalcu kvalifikacij bo tako odločil povratni obračun, ki bo v Kidričevem odigran v nedeljo, ob 17. uri.


Kvalifikacije za Prvo ligo Telekom Slovenije – prva tekma. Sodnik: Damir Skomina.
Nova Gorica: Športni park, 800 gledalcev.
GORICA 0:0 ALUMINIJ

Rum. kartoni: Eleke (35′), Širok (49′), Boccaccini (86′), Pasqualini (87′); Čeh (8′)

Gorica: Sorčan, Širok, Jogan, Boccaccini, Pasqualini, Džuzdanović (71′ Martinović), Johnson, Taider, Žigon (70′ Majcen), Vetrih, Eleke (80′ Osuji). Trener: Miran Srebrnič.
Aluminij: Murko, Čeh, Topolovec, Lonzarić, Medved, Škoflek, Kozar (82′ Školnik), Vrbanec, Prašnikar, Nunić, Kurež (38′ Bizjak). Trener: Damijan Romih.

Tekmo, ki je potekala v zelo vročem vremenu, je na tribunah Športnega parka po dolgem času spremljalo večje število privržencev Gorice, saj se jih je zbralo za goriške razmere solidnih 800. Dvoboj sicer ni bil ravno atraktiven, saj smo večino spremljali enostranski nogomet. Goričani so napadali, gostje pa so se zadrževali na svoji polovici in prežali na protinapade. Prvo malce resnejšo priložnost smo tako videli v 11. minuti, ko je po dvojni podaji z Elekejem, z leve strani poskušal Taider, a je njegov strel ukrotil Murko. V 15. minuti so prvič zapretili gostje. Z razdalje je meril Kozar, a je njegov strel švignil mimo desne vratnice. V 29. minuti je po dolgi goriški akciji do žoge v kazenskem prostoru prišel Eleke, preigraval po desni strani ter tudi meril, vendar je njegov strel zletel mimo desne vratnice. Sledilo je obdobje mirnega nogometa, kajti Goričani niso znali prebiti trdne in goste obrambne postavitve gostov. Tako so svoje dve priložnosti dočakali tik ob koncu polčasa. Najprej je v 43. minuti zapretil Širok. Po lepem preigravanju na desni strani je sprožil z levico, ampak meril mimo daljše vratnice. Še lepšo priložnost pa je v naslednji minuti zapravil Žigon. Vetrih je podal v kazenski prostor, kjer je Johnson s prsmi zavrnil do Žigona, slednji pa je z desetih metrov meril čez gol gostov.

Drugi polčas je bil po številu priložnosti še skromnejši od prvega. Gostje so se še bolj povlekli na svojo polovico, domači pa so si pravo priložnost priigrali šele v sodnikovem podaljšku. So pa imeli gostje več protinapadov, zaradi redkejše goriške obrambe. Tako je drugi najboljši strelec 2. SNL, Nunić, v začetku drugega polčasa dvakrat zapretil, oba strela pa je Sorčan zaustavil. Goričani so sicer imeli žogo veliko v posesti, a kaj več kot do 30 metrov do gola Aluminija niso prišli. Gostje so imeli po še enem hitrem protinapadu v 70. minuti priložnost za vodstvo. Po globinski podaji se je pred domačim vratarjem znašel Bizjak, a še enkrat več je bil Sorčan uspešnejši. Bolj kot se je tekma bližala koncu, več protinapadov so imeli gostje, saj so domačini iz trenutka v trenutek bolj pešali, ampak do prave priložnosti niso prišli. Vseeno pa je imela v zadnji minuti sodniškega podaljška priložnost za zmago Gorica. Po kotu Široka in zmedi v gostujočem kazenskem prostoru, je do žoge na levi strani kazenskega prostora prišel Jogan, meril v daljši kot, vendar je žoga zadela prečnik in ostalo je pri začetnem izidu.

Tekma se je tako končala brez golov in na prvi pogled kaže, da so v rahli prednosti gostje iz Kidričevega, saj bo povratna tekma odigrana pri njih doma. Kljub temu tudi Goričani niso odpisani, saj bodo morali za napredovanje tudi domačini več napadati, kar pa bo šlo na roko tudi Primorcem, saj je več kot očitno, da se pri gosto postavljeni obrambi ne znajdejo najbolje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zmaji proti Azerbajdžancem, Rusom, Srbom in Izraelcem

Novi strateg ljubljanske Olimpije Savo Milošević bo svoje varovance pred začetkom nove sez…