Goričani so svojo zadnjo tekmo v prvenstvu dobili gladko in brez težav.  Tako so svoj del za obstanek opravili z odliko, a drugi del se ni izšel, kajti Krka ni dopustila presenečanja v Domžalah, tako da se bodo, če bo Krško sprejelo prvoligaško vabilo, v kvalifikacijah za prvoligaško konkurenco Goričani pomerili z Aluminijem. Današnjo tekmo so Goričani odločili že v prve pol ure srečanja, ko so Zavrču, ki je sicer nastopil v precej oslabljeni postavi, zabili tri gole.


Celotno srečanje so bili domačini veliko boljši tekmec, tako je že v prvi minuti poizkusil Žigon iz prostega strela, a je Pridigar žogo odbil. Še lepšo priložnost je imel Vetrih v osmi minuti, ko je s približno 25 metrov, po strelu z levico zadel zgolj levo vratnico. V 10. minuti pa smo videli prvi gol na srečanju. Lepo akcijo Gorice je začel Žigon, podal na desno krilo proti Široku, ta je z lepim predložkom po tleh podal pred gol, kjer Džuzdanoviću ni bilo težko zabiti za vodstvo domačih. Že dve minuti zatem nov hladen tuš za goste. Širok je spet lepo podal pred gol, kjer je najprej poizkušal Žigon, gostje so blokirali, vendar žoge niso uspeli izbiti, tako je v gneči do okroglega usnja prišel Johnson, ki je z 10 metrov zadel za povišanje prednosti. Zavrčani se niso mogli pobrati, še slabše, v 20. minuti je sledil še tretji gol v haloški mreži. Žigon je izsilil prekršek blizu kota, na levi strani. Prosti strel je izvedel Taider, v sredini je bil najvišji Johnson, žoga je zadela levo vratnico, odbitek pa je z glavo v gol pretvoril Vetrih. Nato je še dvakrat poizkusil zelo razpoloženi Džuzdanović, a je najprej žoga zletela čez gol, drugič pa je njegov strel ubranil Pridigar. Je pa mladi Džuzdanović v 37. minuti postavil končni izid tekme. Spet je bil v akcijo vključen Širok, ki je po lepem prodoru po desni, v sredini zaposlil Džuzdanovića, ki je s približno 15 metrov iz prve zadel v bližnji kot vratarja Pridigarja. Gostje so bili popolnoma brez idej, kljub temu pa so imeli preko Kelenca lepo priložnost, a je slednji z glavo meril mimo gola.

Drugi polčas je bil tako bolj miren od prvega, saj je bila tekma že odločena. Gostje so bili odločnejši, vendar si prave priložnosti niso pripravili. Domači so imeli na drugi strani nekaj lepih situacij, zadeli pa so tudi prečnik. Prva priložnost je sledila v 52. minuti, ko je Elekeja zaposlil Džuzdanović, ampak je bil dobro postavljen Pridigar. Nato je po podaji Vetriha z bližine z glavo meril Johnson, Pridigar je žogo odbil v kot, po kotu pa je Vetrih poskusil z volejem, še enkrat več pa je bil čuvaj gostujoče mreže na pravem mestu. Svojo priložnost je imel v 72. minuti še Žigon, tuje tokrat je bil uspešnejši Pridigar. Razpoloženi Širok je v 82. minuti s podajo pred gol zaposlil še Arčona, a je slednji zadel samo prečnik. Zadnjo priložnost pa je imel v 84. minuti Johnson, a je bil na pravem mestu tudi v tem primeru Pridigar.

Goričani so tako zabeležili tretjo zaporedno zmago, ki pa na goriško žalost ni kaj prida pomagala. Če bodo Krčani sprejeli prvoligaško vstopnico, Primorce čakajo kvalifikacije, v katerih so v obračunu z Aluminijem favoriti, vendar znajo biti Kidričani dokaj neugodni, saj so pred leti v pokalnem tekmovanju že presenetili Goričane. Morebitna prva tekma bo v sredo na sporedu v Novi Gorici, povratna pa bo v nedeljo v Kidričevem. Zavrčani, tudi v osmem poizkusu niso uspeli premagati Gorice, ki ostaja edini klub, proti kateremu še niso uspeli vpisati treh točk. Danes jim gre malce na roko, da niso imeli ambicij, saj so že potrdili peto mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…