Močno oslabljeni Celjani, ki so ob kopici obolelih nogometaših igrali še brez poškodovanega Ahmedija ter suspendiranih Verbiča in Vrhovca so kljub vsem težavah na svoji prvi tekmi drugega dela prvenstva osvojili vse tri točke v dvoboju proti novomeški Krki. Grofje so tako vknjižili že svojo tretjo zaporedno zmago ter niz nepremaganosti v ligi povišali na 19 tekem.


Domačini so hitro prevzeli pobudo na igrišču in si že v 5. minuti priigrali prvo priložnost, vendar pa je gostujoči vratar Pelin strel Lendrića brez težav ukrotil. Le minuto kasneje še lepša priložnost za Celjane, ko je Bajde na sedmih metrih sprejel podajo iz avt linije, ki pa je ni izkoristil, saj je z glavo meril tik ob desni vratnici. Že v 11. minuti pa se je domači pritisk obrestoval. Domačini so na gostujoči polovici prestregli žogo in izpeljali hiter protinapad, ki ga je na koncu uspešno zaključil rekonvalescent po poškodbi Bajde. Zadetek v svoji mreži je prebudil Novomeščane, ki so nekaj minut kasneje preko Novinića prvič na srečanju stresli okvir domačih vrat. Za izenačenje so nato veliko pripomogli kar Celjani sami, ko je velik nesporazum Vidmajerja in Kotnika v 28. minuti izkoristil Fuček in brez težav žogo poslal v prazno mrežo. Igralci Krke so prevzeli pobudo in si do konca polčasa priigrali še eno izjemno priložnost, vendar je v zaključku polčasa domačega vratarja Kotnika znova rešil okvir vrat.

Začetek drugega polčasa je minil brez veliko razburjenja in z le nekaj polpriložnosti. Po petih minutah igre je gostujoči strateg Kastrevec bil prisiljen v zamenjavo vratarja, saj se je Pelin ob izbijanju visokega predložka v kot poškodoval in je moral zapustiti igrišče. Zamenjal ga je Mitrović, ki pa je nekaj minut kasneje že pobiral žogo iz svoje mreže. Po predložku z desne strani je Omoregie z glavo zadel prečko, nato pa prišel do odbite žoge in jo poslal v mrežo za novo celjsko vodstvo. V zaključku srečanja so Novomeščani pritisnili proti vratom Kotnika, ki se je v 86. minuti izkazal z lepo obrambo po strelu Palića iz bližine, tako da je na koncu ostalo 2:1 in domačini so se veselili pomembnih treh točk v boju za Evropo oziroma v boju za naslov prvaka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Državni prvaki na Fazaneriji pričakujejo goste iz Ljubljane

Po tem, ko se Mura še vedno bori za mesto vsaj v skupinskem delu konferečne lige, je domač…