Sredin večerni termin je pripadel vodilni Olimpiji in šestouvrščenim Domžalam, ki so osvojile dvajset točk manj. Zeleno-beli so že osvojili naslov jesenskih prvakov Prve lige Telekom Slovenije, vprašanje je le s kakšno prednostjo pred ostalimi zasledovalci bodo odšli na odmor.

Ljubljančani so po porazu v Murski Soboti ujeli zmagoviti niz, saj so naslednje tri nasprotnike uspeli ugnati. Po vrsti so ugnali Tabor, Celje, na zadnjem srečanju v Ljubljani tudi Bravo. V dresu zmajev je vroč Ante Vukušić, ki je s šestnajstimi zadetki trenutno najboljši strelec lige, ob zapravljenem strelu z bele točke je na zadnjem srečanju načel mrežo Brava. Čeprav so Ljubljančani na letošnjih dvobojih proti Domžalam dosegli kar osem zadetkov, trener Safet Hadžić meni, da so dvoboji z rumeni vse prej kot lahki: “Tekme z Domžalami so vedno derbiji, prisotne so velike emocije. Absolutno bo težka tekma, mi pa bomo naredili vse, da bodo igralci maksimalno osredotočeni na zadnjo tekmo jesenskega dela, da zmagamo in zadržimo pet točk prednosti.” Trener Ljubljančanov tokrat ne bo mogel računati na razigranega Endrija Cekicija, ki se je na srečanju z Bravom poškodoval.

Tudi rumeni želijo nadaljevati pozitiven niz, saj so vpisali dve pomembni zaporedni zmagi. Najprej so ugnali Triglav iz Kranja, na zadnjem srečanju pa tudi velenjskega Rudarja. Domžalčani so z Olimpijo letos dvakrat izgubili in bodo v Stožicah gotovo hoteli popraviti vtis iz prvih medsebojnih dvobojev. “Olimpija je z razlogom na prvem mestu. Za slovenske razmere ima zelo kvalitetno ekipo, ki premore tako raznovrstno igro, da se ji je težko zoperstaviti. To smo lahko videli že na zadnji medsebojni tekmi, kjer je do izraza prišla individualna kvaliteta Ljubljančanov. Tokrat pričakujemo novo zahtevno srečanje, toda vanj se podajamo z željo po osvojitvi novih točk. V jesenskem delu je za nami veliko število tekem, toda kljub utrujenosti, ki jo gre zaznati, se moramo na dvoboj pripraviti po najboljših močeh in v prestolnici poizkušati presenetiti,” je pred srečanjem dejal strateg rumenih, Andrej Razdrh.

Bodo Domžalčani v tretje v tej sezoni le zaustavili napad Olimpije?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor dalj časa brez prvega napadalca

V taboru Maribora so dan pred obračunom z Muro prejeli novo slabo vest. Zaradi poškodbe gl…