Olimpija je danes predstavila dve novi okrepitvi. Nova obraza v vrstah zmajev sta Goran Milović in Mario Kvesić. Igralca hrvaških korenin sta se dogovorila za sodelovanje do konca te sezone.


Ljubljanski klub je močnejši za izkušenega 31-letnega Milovića. Splitčan, ki se najbolje znajde na položaju centralnega branilca, je svojo pot začel pri RNK Split, nato pa še zaigral za Hajduk Split. Iz slednjega je leta 2016 prvič izkusil slast tujine in se preselil na Kitajsko, k prvoligašu Chongqing Dangdai Lifa. Dve leti kasneje se je znova vrnil na Hrvaško v Osijek, kjer je preživel pol sezone, nato pa je odšel k belgijskemu prvoligašu KV Oostende,

“Počutim se zelo dobro. Ljubljana je lepo mesto in Olimpija je zelo dobro organiziran klub. Pogoji za treniranje so odlični. Ekipa me je toplo sprejela, zato sem se na treninge dobro privadil. Zelo sem zadovoljen, da sem prišel k Olimpiji,” je ob prihodu v Ljubljano dejal hrvaški branilec, ki je v hrvaški ligi odigral več kot 150 tekem.

 

Druga okrepitev zmajev prav tako prihaja iz sosednje Hrvaške. Mario Kvesić je svoje prve nogometne korake naredil pri Širokem Brijegu, iz katerega je prestopil k RNK Split. Leta 2015 je sledil prestop v drugo nemško ligo k FC Erzgebirge Aue, lani pa je zaigral za nemškega tretjeligaša FC Magdeburg.

“Prvi občutki so odlični. Moštvo me je lepo sprejelo in na prvih treningih, ki sem jih opravil z ekipo, je bilo vse pozitivno. Upam, da bom klubu pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev in da bomo imeli čim boljše rezultate,” pa je pripomnil 28-letni napadalni vezist.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žiga Rebevšek
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kosić po novi zmagi: Veseli smo nagrajenega truda

Aktualni državni prvaki iz Celja, so se iz težkega gostovanja v Domžalah domov vrnili z dr…