Nogometaši Olimpije meljejo naprej. Zmaji so po v točkovno bero vključili še četrto zaporedno zmago, kar je Ljubljančanom uspelo sploh prvič po povratku med prvoligaše. Potem ko so varovanci trenerja Marijana Pušnika napolnili mrežo Kopra, minuli teden pa z odlično predstavo dobili še večni derbi v Ljudskem vrtu, so danes razbili še celjsko četo, ki sicer v dobri uri igre ni prikazala slabe predstave. Olimpija je pred skoraj štiri tisoč gledalci na odmor odšla z dvema zadetkoma Kronavetra, polnjenje celjske mreže pa se je pričelo v zadnjih dvajsetih minutah, ko so zadeli še Kelhar, Alves, Šporar in Đermanović. Tako se je celjska prevlada v Stožicah, kjer so grofje dobili zadnje štiri obračune, končala, Olimpija pa se je po sedmih tekmah brez zmage veselila prve zmage, tokrat povsem zaslužene.


Glavno vprašanje pred današnjim obračunom je bilo, če bodo zmaji uspeli ponoviti igro z večnega derbija in premagati neugodne Celjane, ki so poln izkupiček odnesli z zadnjih štirih obiskih največjega stadiona v državi. Olimpija je že v prvih desetih minutak nakazala potek današnjega srečanja. V četrti minuti je nevarno poizkusil Kenan Bajrić, ki je na levi strani domače obrambe zamenjal poškodovanega Aljaža Krefla. Kar ni uspelo Bajriću, je uspelu Roku Kronavetru. Mariborčan je v deveti minuti, po lepi podaji Mimouna, zadel neoviran ob desni vratnici in Olimpijo popeljal v vodstvo. V 17. minuti je Henty zgrešil praktično nemogoče. Po podaji danes izredno razpoloženega Mimouna je bil pred vrati popolnoma neoviran, a je nerazumljivo slabo odreagiral in žogo tudi ob ”pomoči” vratarja Hosmana poslal čez vrata. Kot se rado zgodi, bi grofje kaj lahko izenačili. Podobno kot Henty, je imel smrtno priložnost na drugi strani Valon Ahmedi. Ko je že preigral Šeligo bi okroglo usnje moral zgolj še poslati v prazno mrežo, a je, čeprav levičar, z levico nerazumljivo ustrelil čez vrata. Ob koncu polčasa pa nov izbruh veselje na danes lepo polnih tribunah. Kot bi gledali kopijo prvega zadetka. Po predložku Mimouna se je Kronaveter še drugič znašel na levi vratnici in zabil za povišanje vodstva ter miren odmor.

Drugi del se je začel mirneje od prvega. Zato pa je bila s strani domačih vrhunska zadnja četrtina obračuna. Od 70. minute so v desetih minutah zabili tri žeblje celjsko krsto. Najprej je iz kota, potem ko se je žoga dotaknila obeh vratnic, zadel Dejan Kelhar, ki se je veselil prvenca v zeleno-belem dresu. Nato je z nekaj sreče zadel še Ricardo Alves, saj je strel Portugalca zadel enega od celjskih branilcev in presenetil gostujočega vratarja. Olimpijina zmaga bi bila praktičbo brezpredmetna brez kapetanovega prispevka. Šporar je zadel po samostojnem prodoru in s strelom po sredini vrat, potem ko je celjska klop protestirala zaradi domnevnega prekrška. Celjska ekipa je po petardi v njihovi mreži popolnoma razpadla. Piko na i izvrstni domači predstavi je dodal še Dejan Đermanović. Rezervist je zadel v zadnji minuti tekme in poskrbel za lepo popotnico pred nedeljskim obračunom s knapi. Medtem ko bodo Celjani gostili Domžalčane.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši strelec Olimpije odhaja v Belorusijo

Že nekaj časa je jasno, da v prihajajoči sezoni ne bo več nosil zeleno-belega dresa, danes…