V Novi Gorici bosta 31. krog Prve lige Telekom Slovenije odprli moštvi Gorice in Mure, dvoboj je na sporedu ob 17. uri.


V letošnji sezoni so Muraši že trikrat slavili proti sinje-modrim, v Novi Gorici je dvoboj odločil Luka Bobičanec, rezultat je bil 0:1. Goričani črno-bele pričakujejo po zmagi proti Bravu in remiju v Kopru, odločno pa so krenili v lov na deveto mesto, ki se jim sedaj odmika le še pet točk. Mura je v prejšnjem krogu nadigrala ljubljansko Olimpijo in slavila s 3:0.

Pred dvobojem je Tine Kavčič, branilec Gorice dejal: “Proti Muri zaradi takšnih ali drugačnih razlogov v letošnji sezoni nismo uspeli vknjižiti želenega točkovnega izkupička. Smo pa na prav vseh obračunih bili blizu, zato se na petkov obračun pripravljamo z optimizmom. Res je, da si tako kakovostna ekipa, kot je Mura, zasluži spoštovanje, a to ne pomeni, da v tekmo odhajamo z belo zastavo. Mislim, da smo predvsem v spomladanskem delu, pokazali, da lestvica ni pravi odraz naše kakovosti in bomo, tudi zaradi nuje po točkovnem izkupičku, zelo trd oreh za vsakega nasprotnika.”

Trener Mure Ante Šimundža je napovedal dvoboj: “Čaka nas zahtevna preizkušnja z nasprotnikom, ki se bori za izognitev izpadu. Vemo, da ima tekmec dodatno energijo, ko še ima možnosti za obstanek. Vse tekme z Gorico so bile zelo zahtevne, tudi jutrišnja bo ena takšnih.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peričić zaključuje svoje igranje za Maribor

Špiro Peričić je v Mariboru preživel dve sezoni, v katerih mu ni uspelo izpolniti pričakov…