Za nogometaši Maribora bo kmalu teden dni priprav na drugi del sezone, v katerega bodo vijoličasti vstopili kot vodilno moštvo državnega prvenstva. Petnajstkratni državni prvaki bodo pred zasledovalci branili tri točke prednosti.


Priprave je v sredo začelo 24 nogometašev, med katerimi je bil tudi napadalec Jan Mlakar, ki je v pogovoru za klubsko spletno stran povzel preteklo zimsko obdobje in pričakovanja pred nadaljevanjem sezone: “Vrnili smo se polni energije in novih motivov. Premor nam je prišel prav, izkoristil sem čas za odklop od nogometa, ga preživel z družino. Vse v mejah normale, saj se dobro zavedamo, kakšna je situacija. Ni pa bilo to obdobje brez skupnih treningov brez aktivnosti. Dobili smo program s strani kondicijskega trenerja, nismo ležali in lahko smo na teh temeljih šli takoj v delovni ritem. Smo tam, kjer si želimo biti. Cilj je, da na vrhu lestvice ostanemo tudi ob koncu sezone. Izhodišče po jesenskem delu je dobro, je pa vedno prostor za napredek. K temu stremimo in vse, kar počnemo, je z namenom, da poskrbimo za uspešno vijol’čno pomlad.”

Mariborčani se bodo do 20. januarja pripravljali v domačem okolju, nato pa jih čaka zdaj že tradicionalna pot na priprave v Turčijo, kjer bodo Camoranesijevi varovanci odigrali tudi štiri pripravljalne preizkušnje. Čukarički, Šahtar, Crvena zvezda in Ludogorec so ekipe, ki bodo za Štajerce predstavljale kvalitetno pripravo za domače izzive, ki bodo na sporedu že v prvi polovici naslednjega meseca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Debenjak: “Bili smo blizu”

Florijan Debenjak je na tekmi 25. kroga med domačo Gorico in Mariborom sedel na klopi doma…