Predsednik NZS-ja Radenko Mijatović je v včerajšnji oddaji Odmevov na nacionalni televiziji Slovenije izrazil zelo veliko nezadovoljstvo nad odlokom slovenske vlade. Slednji so v tem tednu povsem zaustavili tudi tekme v Prvi ligi Telekom Slovenije in v 2. SNL. Že danes bi morali prvoligaši igrati tekme 28. kroga, vendar so te vsaj za zdaj prestavljene na 12. aprila, ko se lahko domača ligaška tekmovanja v kolektivnih športih nadaljujejo. Iz tega razloga bosta prestavljena najmanj dva kroga slovenskega državnega prvenstva.


“Izpostavil bi, da smo že v času prvega lockdowna strogo izvajali vse protokole in ukrepe. Končali smo prvenstvo brez okužb. Jeseni smo imeli v nekaterih klubih nekaj okužb, a vse skupaj ni bilo tako močno. Na evropskem prvenstvu do 21 let smo v 12 dneh na štirih prizoriščih pri 2200 udeležencih našli le tri okužbe. Govorimo o varnem tekmovanju, ki upošteva vse ukrepe. Igra se na prostem. Okužbe so bile med tehničnim osebjem,” je bil oster prvi mož Nogometne zveze Slovenije.

Mijatović dodaja: “Nobene potrebe ni bilo, da se šport zapira. Na koncu se zdi, da sta le šport in šolstvo zaprta v celoti. Ostali smo brez možnosti vadbe in nadaljevanje prvenstva se bo zavleklo v poznejše termine. Če ne izpeljemo prvenstva, ne bomo imeli možnosti prijaviti ekip v evropska tekmovanja”.

Določene ekipe, ki igrajo regionalna tekmovanja, se lahko v okviru teh tekmovanj srečujejo. Krka in Olimpija se lahko srečata v Ligi ABA, ne moreta pa se pomeriti v državnem prvenstvu. Absurdov je veliko in ukrepi so neprimerni,” je svoj večerni obisk v studiu RTV-ja zaključil Radenko Mijatović.

Ob tem velja dodati še to, da je Slovenija trenutno edina država v Evropi, ki ima prvoligaški nogomet do nadaljnega zaprt in se tekem ter treningov ne sme izvajati.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Urban Podvratnik
  • Posavski derbi v Brežicah

    Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…
  • Ajdovci v Brda po zmago

    V torek se Ajdovci v lov na težko pričakovano zmago podajajo v Brda. Rdeče-črni namreč na …
  • Zadnji krog rednega dela

    Šestnajst drugoligaških moštev se bo na 110 dan leta pomerilo v zadnjem, 15.krogu. Nato sl…
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Drobne pred gostovanjem v knežjem mestu: Gledamo samo in izrecno na sebe

Kidričane po remiju na tekmi z Mariborom čaka pomembno gostovanje pri aktualnih državnih p…