V nedeljo je bil odigran zadnji letošnji derbi med Olimpijo in Mariborom, v katerem so po dolgih letih čakanja slavili zeleno-beli. Med samim prenosom dogodka je prišlo do navedb, da naj bi se pri Olimpiji odrekli Luki Menalu, a vodstvo ljubljanske Olimpije vse skupaj zanika.


Izjavo Olimpije navajamo v celoti:

“V NK Olimpija Ljubljana sporočamo, da je komentator nedeljske tekme med Olimpijo in Mariborom izrekel neresnične trditve o igralcu zmajev in njegovem položaju v klubu.

G. Urban Lavrenčič je tako med televizijskim prenosom podal naslednji komentar: »Luka Menalo. Bojim se, da ga prav veliko časa ne bomo gledali v Ljubljani. Iz dokaj zanesljivih virov sem izvedel, da se mu je Mandarić že odrekel, češ naj ga Dinamo vzame nazaj, imamo še dovolj takih igralcev …«  

Ker povedano ne drži in je Luka Menalo med drugim tudi s strani predsednika Mandarića cenjen član zmajev, smo v skladu s 26. in 27. členom Zakona o medijih – Pravica do popravka objavljenega članka, prosili za objavo popravka s prikazom nasprotujočih dejstev.

Tako smo odgovornemu uredniku športnega programa TV Slovenija poslali spodnje besedilo popravka.

»Izjava komentatorja tekme med NK Olimpijo in Mariborom Urbana Lavrenčiča o tem, da naj bi se predsednik NK Olimpija odpovedal nogometašu Luki Menalu ne vsebuje resničnih dejstev in resno škoduje interesom NK Olimpija Ljubljana. Predsednik Mandarić se nikoli ni odpovedal Luki Menalu, in nikjer ni izjavil tega, kar je komentator tekme navedel kot predsednikovo izjavo, ki jo je on dobil iz »zanesljivih virov«. V nogometnem klubu Olimpija smo zaskrbljeni nad tako nekritično uporabo nepreverljivih virov informacij, s strani javne televizije, ki ne koristijo nikomur, ne nogometu, ne Olimpiji, še manj pa ugledu javne televizije.«

V zakonsko predvidenem roku (24 ur) na zahtevo po popravku nismo dobili odgovora, zato v klubu le tega objavljamo tudi sami. Namreč ne želimo si, da se med navijači širijo napačne informacije o igralskem kadru Olimpije. Sočasno ne želimo, da bi takšne informacije kakorkoli vplivale na izpostavljene igralce.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani v boj za naslov tudi z navijači

Danes so pri celjskem prvoligašu sporočili, da bodo njihovi nogometaši že jutri proti Domž…