Po hitrem preletu lestvice Prve lige Slovenija bi laik mislil, da bi morala Gorica z lahkoto odpraviti velenjski Rudar, v praksi pa je seveda drugače. Velenjčani so trenutno sredi serije dobrih rezultatov, ki se je začela po treh zaporednih porazih v prvih treh kolih, medtem ko bodo Goričani poizkušali pozabiti poraza proti Mariboru in Olimpiji ter se vrniti z igro, ki jih je krasila pred tekmama z največjima slovenskima kluboma.


Zagotovo te igre Goričani niso prikazali v prvem polčasu, saj je v njem vse vajeti igre v svojih rokah držal Rudar, ki je prvič zapretil v peti minuti, ko je Babičev strel s pomočjo Jogana skorajda presenetil Grego Sorčana. Vratar ekipe iz mesta vrtnic je bil naslednjič na preizkušnji v petnajsti minuti, a je Krcić po podaji Ihbeisheha meril v devetnajstletnega Primorca. Poleg Sorčana in Džuzdanoviča, ki ni imel dovolj prostora za udejstvovanje, je simbol goriške igre tudi Blessing Eleke. Nigerijski napadalec se je v priložnosti znašel v sedemnajsti minuti, ko je izkoristil napako velenjske obrambe pri postavljanju “ofsajd zanke”, a je v nadaljevanju dvoboj z Matejem Radanom dobil slednji. Kdor ne da dobi, pravi stari nogometni rek, ki še kako drži, in tako se je zgodilo tudi v Velenju. Šest minut po zapravljeni priložnosti Elekeja je žogo na robu kazenskega prostora dobil Mario Babić, ki je z eno potezo iz igre vrgel Škarabota in Johana nato pa še matiral Sorčana in poskrbel za zasluženo vodstvo Knapov. Zadetek mlajšega od bratov Babić je za nekaj minut prebudil tudi igralce Gorice, ki pa si niso uspeli pripraviti pravih priložnosti, tako da je velenjski Rudar po zaslugi odličnega obrambnega tandema Knezovič-Kašnik in razpoloženega Babića, prvi polčas zaključil s prednostjo zadetka.

Miran Srebrnič jih je verjetno pošteno napel svojim igralcem, saj so ti z veliko več želje krenili v drugi polčas. Tako je bilo prvih deset minut drugega polčasa nato pa so se že pokazale luknje v obrambi Gorice in počasna tranzicija iz napada v obrambo, zato so do priložnosti zopet začeli prihajati Knapi. Najprej je zapretil Kašnik po podaji iz kota, minuto kasneje pa je Krcić poskrbel za veselje maloštevilnih navijačev na Stadionu ob jezeru. Vendar to veselje ni trajalo dolgo, saj ga je s piskom prekinil glavni sodnik Mitja Žganec, ki je dosodil prepovedani položaj Maria Babića, ki je po mnenju Žganca motil Sorčana, katerega je nato s petih metrov premagal Krcić. V nadaljevanju je Gorica poizkušala priti do zadetka, vendar prave ideje za to ni bilo, Velenjčani pa se niso zaprli in so še naprej vršili pritisk na obrambno linijo Goričanov, ki je bila zaradi negativnega rezultata še pod večjim pritiskom. Zaradi prej omenjenih razlogov smo tako do prve goriške priložnosti morali počakati do 74. minute, ko nevarne podaje pred vrata Radana nista znala izkoristiti Eleke in Džuzdanovič . Gorica je z igro predložkov ob koncu iskala zadetek, a so se Knapi uspešno obranili in s tem osvojili vse tri točke na Stadionu ob jezeru.

Velenjski Rudar je tako vknjižil svojo tretjo zmago v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije, s tem pa se je še utrdil na šestem mestu, ter se približal Zavrču na dve točki razlike. Goričani na drugi strani tako nadaljujejo črn niz brez zmage, zaradi katerega se oddaljujejo od Maribora in Olimpije, za vrat pa jim vedno bolj dihajo Domžale. Priložnost, da se Rudar dvigne še za eno mesto na prvenstveni lestvici bo že naslednji vikend, ko Knape čaka neposredni konkurent za peto mesto, Zavrč, Goričani pa bodo zmago iskali na domačem terenu proti novomeški Krki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…