Ekipa SN je objavila zgodbo mariborskega skavta, Miroljuba “Miša” Moravca. Moravac, ki z NK Mariborom sodeluje že 10 let se je znašel v vse prej kot zavidanja vredni situaciji, saj naj bi se mu klub odrekel, za svoje delo pa naj več ne bi prejemal plačila.


“Ne bom rekel, da sem karkoli prispeval k uspehom Maribora, a imel sem to srečo, da sem bil zraven pri treh uvrstitvah v ligo Europa, pri prezimitvi v tem tekmovanju in pri dveh uvrstitvah v ligo prvakov. Ponosen sem na to, Maribor je postal moj klub. A hkrati lahko rečem, da je bil Maribor nekoč živ organizem, zdaj je mrtvo telo,” je novinarju Ekipe SN zaupal Moravac. V nadaljevanju je razkril ozadje: “Sem žrtev šikaniranja. Že dva meseca nisem dobil plače, hkrati se v klubu do mene obnašajo zares katastrofalno. Marca me je podpredsednik kluba in odvetnik Matjaž Kirbiš poklical na sestanek. Pričakoval sem, da bo na sestanku več ljudi, tudi tisti, s katerimi sem podpisal pogodbo, a ko sem prišel tja, je v pisarni Bojana Bana sedel zgolj Kirbiš. Takoj mi je dejal, da so se v upravnem odboru odločili, da se z menoj razidejo. Ponudil mi je šest plač in rekel, da če ne sprejmem te ponudbe, me bodo odpustili brez nadomestila. Dal mi je dva dneva za razmislek. Moja pogodba z Mariborom je sklenjena do maja 2024, do konca sem imel takrat še 40 plač Ko sem Kirbiševo ponudbo zavrnil, se je začelo šikaniranje.”

Mariborski skavt je v nadaljevanju zaupal tudi, da ima od odhoda Zlatka Zahoviča težave pri tem katere tekme naj obiskuje, saj si jih več ne sme izbirati sam. prav tako je ostal brez klubskega avtomobila, znašel pa se je že v situaciji, ko je komaj prišel na stadion. “Vem, da je kriza. Zato sem sprejel znižanje plače, čeprav sem eden redkih, ki ob vseh uspehih v zadnjih letih nisem dobil nikakršne nagrade. Šel sem na roko klubu, ki ga imam rad. V zameno bi si želel vsaj malo spoštovanja. Če je prišel čas za moje slovo, si želim, da se civilizirano zmenimo za odhod, ne s šikaniranjem in postavljanjem ultimatov,” je zaključil Moravac

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…