Večina športnikov se trenunto srečuje z razmerami, kakršnih v tem delu sveta še ni bilo, ob začetku drugega tedna nogometne karantene pa je svoje občutke opisal Martin Milec:
“Zagotovo gre za neprijetno situacijo, tega nismo vajeni. Nogomet trenutno ni v ospredju, ampak želja, da se življenje čim prej spravi nazaj v normalne tirnice. Ostajamo doma, spoštujemo vse ukrepe in navodila. Pri nas doma smo vsi okej, vsi zdravi, nihče ni imel k sreči nobenih zdravstvenih težav. Veseli, da je v medsebojnih pogovorih tako tudi pri soigralcih, kar je v tem trenutku daleč najpomembnejše.”

Maribor je slabo začel spomladanski del prvenstva, kar je bil tudi povod za odhod Milaniča in Zahovića. Mariborčani trenutno zasedajo šele četrto mesto, kot pravi Milec pa skupaj s soigralci verjamejo, da se bo prvenstvo nadaljevalo:
“Upamo, da ni še konec prvenstva. Tudi s soigralci, s katerimi se preko whatsapp skupine slišimo vsak dan, verjamemo, da se bo stanje izboljšalo in bo omogočeno nadaljevanje sezone v predvidenem terminu. Izpolnjujemo svoje obveznosti in čakmo na naslednja navodila. Žal smo trenutno, kjer smo na lestvici. Pred prekinitvijo smo imeli svoj cilj, da izboljšamo uvrstitev. Radi bi se vrnili na igrišče in pokazali, da zmoremo več, medtem pa upoštevamo navodila kluba in strokovnih služb. Zato bi se želel vsem zdravstvenim delavcem po celotni Sloveniji v imenu moštva zahvaliti za vse, kar počnejo zadnje dni in kar še bodo. Vsi skupaj smo lahko neizmerno ponosni na njih. Videli smo tudi odziv članov navijaške skupine Viole, ki so prišli pred UKC Maribor izrazit podporo in zahvalo junakom, brez katerih pomoči potrebni ne bi imeli ustrezne oskrbe v boju z okužbami. To mesto je velikokrat stopilo skupaj, tudi zdaj bo in verjamem, da bomo skupaj premagali zahtevno, neprijetno situacijo!”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od V.U.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Bo kapetan Mure že kmalu nared za igro?

Za klubsko spletno stran je spregovoril kapetan Mure Alen Kozar, ki danes tudi praznu…