Potem, ko so včeraj dobili nasprotnika v drugem predkrogu kvalifikacij za Ligo prvakov so Mariborčani danes nadaljevali s pripravami na novo sezono in v Odranci odigrali prijateljsko srečanje proti makedonski Shkendiji. Makedonci, ki so v prejšnji sezoni tako v ligi kot tudi pokalu osvojili nehvaležno drugo mesto, so tekmo proti vijoličastim izkoristili kot generalko pred začetkom nove sezone, saj jih že naslednji teden čakajo kvalifikacije za Evropsko ligo.

Četa Darka Milaniča je tekmo v Odrancih začela odločno in že po šestih minutah povedla z golom Boharja, ki je zaključil lepo akcijo Ahmedija in Bajdeta. Veselje pa ni trajalo dolgo, saj je le štiri minute kasneje Besart Ibraimi izenačil in že po desetih minutah igre postavil končni rezultat srečanja. Mariborčani so večji del prvega polčasa imeli pobudo na terenu in v 16. minuti je Ahmedi bil blizu novemu vodstvu, vendar je njegov strel ustavil okvir vrat. Nekaj trenutkov kasneje je v akciji bil Bajde, ki pa je ciljal naravnost v vratarja. Po pol ure igre so ponovno zapretili tudi igralci iz Tetova, vendar je strel Juniorja po odbitku zletel tik ob vratnici. Danes zelo dejavni Ahmedi je minuto kasneje bil ponovno zelo blizu zadetku, vendar pa je tudi v tem primeru Zahova rešil okvir vrat.

Mariborčani so v drugi polčas vstopili v spremenjeni postavi in kljub menjavam ohranili pobudo na terenu. Priigrali so si nekaj lepih priložnosti, predvsem s strani Kolmaniča in Hotića, vendar pa se mreži do konca srečanja več nista zatresli in ostalo je pri 1:1. Sredi drugega dela je prišlo tudi do poškodbe novinca v vrstah vijoličastih Billonga, ki je začutil bolečine v stegenski mišici in po le 20 minutah igre odšepetal iz igrišča.

MARIBOR 1:1 SHKENDIJA
Bohar (6′); Ibraimi (10′)
Začetna postava: Handanović, Palčič, Rajčević, Šuler, Viler, Ahmedi, Pihler, Kabha, Bohar, Zahović, Bajde. Igrali so še: Cotman, Mertelj, Billong (65′ Hajrić), Uskoković, Kolmanič, Hotić, Vrhovec, Ogrinec, Vokić, Kramarič, Omoregie.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Marijan Pušnik ni več trener kanpov

Kot so danes sporočili iz velenjskega Rudarja so se danes razšli z prvim možem knapov Mari…