V Ljudskem vrtu sta se v 32. krogu Prve Lige Telekom Slovenije pomerila Maribor in Tabor Sežana. Mariborčani so pet krogov pred koncem nujno potrebovali zmago, če so želeli ogroziti vodilno Olimpijo. Nasproti so jim stali Sežanci, ki že tri kroge niso bili poraženi. Štajerci so po zelo slabem prvem polčasu, v drugem delu zaigrali povsem drugače in dosegli izjemno pomembne tri točke.


V prvih minutah srečanja nobeni ekipi ni uspelo prevzeti pobude. Igra se je večinoma odvijala na sredini igrišča, na obeh straneh so neuspešno poskušali organizirati napad. Igralci Tabora so se postavili precej visoko in s tem napovedali trd boj. Po dvajsetih minutah igre, niti Mariborčani, niti Sežanci niso resneje ogrozili nasprotnikovih vrat. V 22. minut pa je Tabor povedel. Po podaji Aldaira je Mihael Briški, neoviran prišel pred vratarja Ažbeta Juga in zatresel njegovo mrežo. Briški je bil sicer v trenutku podaje kar konkretno v prepovedanem položaju, vendar stranski sodnik tega ni opazil. Gostje so se v nadaljevanju zelo disciplinirano branili in vijoličastim nikakor ni uspelo priti do zaključnih strelov. Šele v 42. minuti so Štajerci zabeležili prva, pa čeprav ne preveč nevarna poskusa. Prvi polčas se je zaključil brez resnih priložnosti Maribora. Glede na prikazano v prvem polčasu je bila pred vijoličastimi v drugem polčasu zelo težka naloga.

Drugi del so Mariborčani začeli z nekoliko spremenjeno enajsterico. Namesto Požega Vancaša je v igro vstopil Felipe Santos, Matka pa je zamenjal Rok Kronaveter. V 47. minuti je imel Mlakar veliko priložnost, da premaga vratarja Jana Koprivca, vendar mu to ni uspelo. V 49. minuti je bil Mlakar spet sam pred Koprivcem, vendar je bil Sežanski čuvaj mreže tudi tokrat dobro postavljen. Vijoličasti so v drugem delu igrali precej bolj živahno. V 52. minuti so bili za svoj trud nagrajeni. Po igri z roko v kazenskem prostoru je bil z enajstih metrov natančen Jan Mlakar. Deset minut kasneje so Mariborčani prevzeli vodstvo. Po podaji Santosa je zadel Jan Repas. V 72. minuti je Makoumbou močno ogrozil vrata Juga, vendar je vratnica rešila Maribor. V 81. minuti so tudi Domači, po strelu Jana Mlakarja, stresli okvir vrat. Drugi polčas je bil poln priložnosti in moške igre. Sežancem je zmanjkovalo energije in ni jim uspelo priti do izenačenja. Ostalo je pri rezultatu 2:1 in zmagi Maribora.

NK Maribor – NK Tabor Sežana 2:1 (0:1)

Strelci:  Briški (23 ′), Mlakar (52 ′/11m), Repas (62′)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peričić zaključuje svoje igranje za Maribor

Špiro Peričić je v Mariboru preživel dve sezoni, v katerih mu ni uspelo izpolniti pričakov…