Milan Mandarić je za spletno stran Olimpije podal izjavo, namenjeno navijačem. Olimpija je vodilno moštvo Prve lige Telekom Slovenije in kot vse kaže, bo tretji naslov pod vladavino Milana Mandarića lovila na zelenicah.


“Spoštovani navijači NK Olimpija Ljubljana in dragi prijatelji nogometa v Sloveniji, minila sta dva meseca od zadnje odigrane nogometne tekme v Stožicah, po kateri je epidemija COVID-19 obrnila naša življenja na glavo in popolnoma ustavila športna tekmovanja. Danes se po šestdesetih dneh, ki smo jih preživeli v izolaciji in izrednih razmerah kažejo prva znamenja normalizacije razmer, zato tudi vsi mi, ki nam je šport pomemben del življenja, zremo v prihodnost z veliko več optimizma.

Začeli so se treningi, ki so sicer še daleč od pravih, vendar smo z njimi odprli pot za vrnitev v normalno športno življenje. Negotovosti pa je še vedno preveč in nihče ne more z gotovostjo povedati, kdaj se bo prvenstvo zares nadaljevalo. Dejstvo je, da je korona kriza povzročila nemalo težav številnim nogometnim klubom v Sloveniji in po svetu, zato je njeno nadaljevanje lahko pogubno za nogomet.

V nogometnem klubu Olimpija Ljubljana si resnično želimo čimprejšnjega nadaljevanja prvenstva. Veselimo se novih tekem in novih zmag, pri čemer trdno verjamemo, da se prave športne zmage lahko dosežejo samo na igrišču. Nikakor si ne želimo poslušati očitkov, da smo do krone prišli s posredovanjem tega ali onega, po naključju in izven igrišč. Ne želimo si niti tega, da bi kdorkoli izkoristil sedanje razmere in skušal izsiliti spremembe, ki bi komurkoli zagotovile privilegiran položaj. Zmaji smo na zelenici bili suvereni največji del letošnje sezone, tudi prekinitev smo dočakali na vrhu z lepo prednostjo petih točk in tako znova pokazali, da zmoremo igrati šampionski nogomet, ki ga spremljata adrenalin ter privlačna igra. Zato sem trdno prepričan, da bo Olimpija tudi v nadaljevanju prvenstva suvereno ubranila svoj položaj na vrhu razpredelnice. To je ne nazadnje ključnega pomena tudi za uresničitev naših načrtov na domačem prizorišču in v Evropi. Prav tako je pravi razlog, zakaj se veselimo nadaljevanja prvenstva.

Prihajajoče tekme so namreč najboljša priprava in preizkušnja za evropska tekmovanja. Suverenost in prepričljiva igra na domačem igrišču sta pogoj za uspehe v evropskih tekmovanjih, brez katerih nogomet ne bi imel pravega žara. Da bi to dosegli moramo, opraviti veliko trdega in napornega dela. Pri tem pričakujem, da ga bomo vsi opravili odgovorno in po najboljših močeh. Ničesar ne smemo prepuščati naključju in hkrati ne smemo upati zgolj na srečne okoliščine. Dragi prijatelji, v upanju, da se iztekajo zadnji dnevi te nevarne epidemije ter da bodo naše zelenice kmalu spet zaživele, vas prisrčno pozdravljam in vam želim še veliko dobrega zdravja ter nogometnih užitkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od M. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Prvoligaški dvoboj rumenim

Danes sta se v Kidričevem v zanimivem formatu pomerila prvoligaša, pripravljalni dvoboj so…