Zmagovita serija Olimpije se nadaljuje. Stožice so sklonjenih glav zapuščali tudi Velenjčani, ki sicer niso bili nenevarni, a kaj, ko se je na velenjsko nesrečo z novo odlično predstavo izkazal tudi Aleksander Šeliga, ki je še tretjič zapored zaklenil svoja vrata. Gostujoča mreža se je v prvem polčasu zatresla le enkrat, zatresel jo je Dejan Kelhar, v drugem polčasu pa je pohod pričel Andraž Šporar, ki se je veselil kar treh zadetkov in se s sedmimi zadetki na vrhu ligaške lestvice strelcev izenačil z goriškim Elekejem. Ljubljančani so se v zaključku obračuna namreč povsem razigrali, ko je zadetek prispeval tudi Dejan Đermanović.


Rudar je v prestolnico prišel z dobro popotnico, saj je na svojem igrišču remiziral z državnimi prvaki, kljub temu pa prestolnico zapušča jo s petardo v svoji mreži. Pogled na prvi polčas ne bi postregel s takim razmišljanjem. Domači so se dolgo časa mučili s knapi. Odpor knapov iz Velenja pa je v 31. minuti strl Dejan Kelhar. Branilec, ki se je v Olimpijo preselil poleti, je po kotu Mimouna zadel  kljub poskusu Prašnikarja, da strel zaustavi z roko. Tudi Velenjčani so imeli svoje priložnosti, a so imeli smolo, da je ponovno blestel Aleksander Šeliga, ki je še tretjič zapored zaklenil mrežo. Tako so na odmor odšli z minimalno prednostjo odšli domači nogometaši.

V drugem polčasu pa so zmaji ponovno bruhali ogenj, podobno kot na prejšnji tekmi s Celjani. Zadeli so kar štirikrat. Kapetan Šporar je bil razpoložen kot že dolgo ne. Ne samo to, da je zadel klasičnega trojčka, tudi v obrambi se je razdajal in pomagal svojim soigralcem. Prvič je zadel v 52. minuti, po lepem prodoru in strelu z roba kazenskega prostora. Matej Radan je bil brez moči. Vmes se je še z nekaj dobrimi posredovanji izkazal Šeliga. Na 3:0 je povišal v 78. minuti, ko je po zviti podaji Alvesa rutinirano zadel za delirij na lepo zapolnjenih tribunah v Stožicah. Kapetan pa je v zadnji minuti potrdil končni izid, saj je po lepem prodoru s sredine igrišče lepo zabil pod prečko in poskrbel za petardo v mreži gostov. Še pred tem se je tretjega zadetka v sezoni veselil še rezervist Dejan Đermanović. Prav Đermanović je pokazatelj, da so tudi igralci s klopi lačni golov.

Reprezentančni premor za zmaje prihaja kar v nekako neprimernem času, ko so naravnali strelske aparature in v zadnjih treh srečanjih žogi kar štirinajstkrat našli pot v mrežo. Po premoru bodo skušali formo nadaljevati na za njih težkem gostovanju na Portovalu, kjer so lansko sezono dvakrat izgubili s Krko, medtem ko bodo knapi gostili Celjane v šaleško-savinjskem derbiju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Gašper Krvina
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčane med vikendom čaka prva resnejša pripravljalna preizkušnja

Nogometaši Maribora v letošnjem poletnem pripravljalnem obdobju še ne poznajo poraza. Na p…