Ljubljanska Olimpija je na gostovanju pri Aluminiju prvič v spomladanskem delu prvenstva ostala brez vseh treh točk. Na dvoboju v Kidričevem sta mreži mirovali, tako da sta si ekipi razdelili vsaka po točko.


Pri zeleno-belih je ponovno celotno tekmo odigral Uroš Korun, ki je po koncu dvoboja bil nekoliko razočaran, da mu s soigralci ni uspelo zatresti mreže Luke Janžekovića, a pozdravlja novo osvojeno točko, s katero so Ljubljančani prednost na lestvici podvojili: “Sem smo prišli po zmago. Imeli smo žogo v nogah, tudi neke priložnosti, ampak bolj kot čas mineva in ne zadeneš, bolj si nervozen. Na žalost nismo zadeli, vendar lahko gledamo pozitivno, saj točka ni poraz. Iz nekih naših napak so oni prihajali do polprotinapadov. V bistvu smo jim mi dali tisto, kar so si oni priigrali. Skozi igro smo si ustvarili več, zmaga bi nam prišla prav, ampak tudi s točko moramo biti zadovoljni.”

Med tednom, po obračunu Aluminija in Celja, se pri grofih glasno pritoževali nad zelo slabim stanjem travnate zelenice v Kidričevem. Trener državnih prvakov Jiri Jarošik je tekmo celo primerjal z ragbijem. Na obračunu proti Olimpiji je teren s strani izgledal veliko bolje, vendar pa je Korun iz prve roke potrdil, da še naprej ostaja v zelo slabem stanju: “Ob podajah smo se bolj koncentrirali kako sprejeti žogo kot pa kaj drugega. Igrišče je res v katastrofalnem stanju, ampak je za obe ekipi enako. Vedeli smo, da nas čaka težek teren, ampak vreme je takšno kot je in glede tega ne moremo nič.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krog imen za trenerja Maribora vse ožji. Rožman na Madžarsko?

Marko Šuler ima v zadnjih dneh veliko dela pri odločitvi kdo bo v prihodnjih mesecih in se…