Čeprav je kazalo, da je zgodba o nemškem prevzemu moštva FC Koper že nekaj časa zaključena, temu ni bilo tako. Dan D za odločitev nemških vlagateljev, ali bodo postali del koprske nogometne zgodbe je napočil šele danes. Glavni vlagatelj, nemški podjetnik z nepremičninami Adam Delius, je v Kopru osebno pojasnil, zakaj posel ne bo izpeljan.


Naj spomnimo, Ante Guberac, ki že nekaj časa napoveduje svoj umik z mesta predsednika koprskega prvoligaša, je iskal nekoga, ki bi izplačal njegov vložek v klub. S pomočjo posrednika Mladena Rudonje je našel nemškega poslovneža Adama Deliusa, ki je pokazal resno zanimanje za prevzem ekipe. Delius se je v preteklosti že pojavljal v podobni zgodbi, v zvezi s prevzemom ljubljanske Olimpije, ki prav tako ni bil izpeljan.

Predsednik FC Koper je za Primorske novice razkril kaj je šlo narobe:  

“Pogovori so potekali zelo korektno, gospod Adam Delius pa nam je pojasnil razloge, zakaj posla ne moremo dokončati. Gre za pogodbo, ki sta jo sklenila prejšnji predsednik in finančni direktor kluba, za katero so potencialni vlagatelji presodili, da predstavlja preveliko pravno tveganje,” je dejal Guberac in s tem potrdil, da je posel propadel tudi zaradi pogodbe med klubom in športnim direktorjem Boškom Županovićem na osnovi odkupa terjatev Milana Mandarića do FC Koper.

Ante Guberac tako do nadaljnjega ostaja predsednik kluba in nadaljuje svoje delo. Vodstvo Kopra, pa naj bi kmalu sporočilo tudi svojo odločitev glede novega glavnega trenerja ekipe.  

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Žan Prosenc
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani termini evropskih tekem

Znani so vsi datumi in ure začetka evropskih tekem za slovenske predstavnike v prvem kvali…