Bonifika je bila prizorišče tekme med Luko Koprom in velenjskim Rudarjem, ki se je končala z delitvijo točk. Spremljali smo zanimiv obračun, poln vročekrvnosti, vsaka izmed ekip pa je odigrala en dober in en slab polčas, zato je izid 1:1 povsem zaslužen.


Pred tekmo pravega favorita ni bilo, saj obe ekipi zasedata mesti na spodnji polovici lestvice, z lepšo popotnico so v Koper pripotovali Velenjčani, ki so na zadnjih dveh tekmah uspeli zmagati proti Domžalam, med tednom pa so na domačem terenu remizirali s Krškim. Omenjena tekma je v ekipi Jerneja Javornika terjala svoj davek, saj strateg knapov ni mogel računati na Knezovića in Stjepana Babića, ki sta bila izključena. Tudi Rodolfo Vanoli ni imel na voljo vseh igralcev, saj sta ob poškodovanih igralcih zaradi prepovedi igranja manjkala Rahmanović in Šme, je pa italijanski strateg v prvo postavo uvrstil nova koprska igralca, Ivana Šimurino in Antonia Pavića. V letošnji sezoni Koper veliko stavi na prekinitve, tudi tokrat pa so prvič resno zapretili, ko je žoga po podaji iz prostega strela prišla do Palčiča, ki pa se ni dobro znašel pred vratarjem Radanom. Velenjčani so že v naslednji minuti odgovorili z enako mero, saj se je po globinski podaji  Trifkovića pred Simčićem sam znašel Prašnikar, ki pa ni uspel povečati prednosti na listi strelcev, kjer je pred krogom s štirimi zadetki zasedal sam vrh. Po dveh priložnostih se je igra umirila, do naslednje priložnosti in tudi zadetka pa smo morali počakati do 21. minute, ko je zadel David Kašnik. Rak rana koprske ekipe je v letošnji sezoni branjenje prekinitev, iz ravno te situacije pa je zadel današnji kapetan Rudarja, ki je mrežo Simčića zatresel po podaji Maria Babića. Kljub zadetku, se igra Rudarja ni kaj dosti spremenila, in tako so Velenjčani nadaljevali z aktivno igro predvsem po desni strani terena, kjer je kraljeval Trifković . Tudi Koprčani so se ob koncu opogumili in prišli tudi do zadetka, ki pa je bil zaradi prepovedanega položaja Hadžića razveljavljen in Velenjčani so se na odmor odpravili z zadetkom prednosti.

Drugi polčas so Koprčani začeli brez Pavića, katerega je nadomestil Ivančić, s tem pa je dal Vanoli jasno vedeti, da gre Koper po zadetek. In ni trajalo dolgo, da je ta tudi padel. Dobri dve minuti po začetku drugega polčasa je kot izvedel Guberac, žogo poslal na bližnjo vratnico, od tam pa se je žoga odbila na drugo stran do Palčiča, kateremu ni bilo težko zatresti mreže Mateja Radana.  Vratar Velenjčanov je imel tudi v nadaljevanju polne roke dela, saj se Koprčani niso zadovoljili s točko. Tekma se je dokončno razvnela v zadnji tretjini tekme, povod za to pa je bil domnevni prekršek Guberca, ki je ob prodoru z roko zamahnil proti Ihbeishehu, v nadaljevanju pa je do lepe priložnosti prišel Štromajer, a je bila ta neizkoriščena. Do naslednje v nizu koprskih priložnosti je prišel ne najbolj razpoloženi Črnigoj, ki je iz 20 metrov stresel okvir vrat. Na današnji tekmi se je vse prej kot izkazal do tega kroga prvi strelec lige Luka Prašnikar, ki je do priložnosti za peti zadetek prišel v 81. minuti, a je nespretno posredoval po predložku Babića. To je bila tudi zadnja priložnost na tekmi, ki se je tako končala z izidom 1:1.

Rudar je tako v svojo statistiko vpisal drugi zaporeden remi, Koprčani pa so po porazu proti Olimpiji zopet prišli do točke. Obe ekipi imata po šestem krogu državnega prvenstva po pet točk, kar ju uvršča na osmo oziroma deveto mesto, s tremi točkami prednosti pred Celjem, ki bo svojo tekmo odigral v ponedeljek.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pred vrati ljubljanske Olimpije dve novi okrepitvi?

Olimpija že uspešno trenira pod vodstvom novega trenerja Sava Miloševića, za katerim je tu…