Koper kljub napovedim nekaterih pesimistov ostaja med živimi, še več, vse do zadnjih minut obračuna je kazalo na ponižanje Hajduka! Prva tekma drugega kroga kvalifikacij Evropske lige se je končala z rezultatom 3:2, kar seveda pomeni, da bomo na Poljudu spektakel, v katerem bodo imeli kanarčki dobre možnost uvrstiti se v tretjj krog kvalifikacij.


Evropska liga – prva tekma drugega kroga kvalifikacij. Sodnik: Bartosz Frankowski.
Koper: Bonifika, 2.600 gledalcev.
KOPER 3:1 HAJDUK
Halilović (7′), Rahmanović (17′, 41′); Milović (29′), Nizić (90′)

Rumeni kartoni: Rahmanović (55′), Pučko (79′), Šme (91′); Roguljić (28′), Balić (45′)

Menjave: Pučko – Rahmanović (60′), Štromajer – Ivančić (71′); Kiš – Balić (46′), Maloku – Roguljić (70′), Radčenko – Maglica (74′)

KOPER
[team1]

HAJDUK
[team2]

Rodolfo Vanoli z izbiro enajsterice ni presenetil, nekaj obrvi je dvignila le odločitev, da bo tekmo namesto dvakratnega strelca zadetkov v prejšnjem krogu, Mateja Pučka, začel Amar Rahmanović. Glavni sodnik tekme je bil Poljak Bartosz Frankowski,ki je prvič na sceno stopil v peti minuti, ko na srečo kanarčkov ni pokazal na belo točko po posredovanju Palčiča. Dve minuti kasneje pa so se uresničile bojazni stratega Bijelih, Damirja Burića, ki je pred tekmo opozarjal, da so Koprčani zelo nevarni iz prekinitev. Do le-te so prišli v sedmi minuti, ko je iz kota podal Goran Galešić, mrežo Kalinića pa je po visokem skoku z glavo zatresel Denis Halilović. V prvih minutah so sicer Dalmatinci imeli več žoge v svoji posesti, medtem ko se je Koper pomaknil v obrambo. Naslednji udarec je Hajduk doživel že v 17. minuti, ko so Koprčani zopet zadel iz kota. Tokrat je za veselje približno domačih navijačev poskrbel igralec, ki ni bil pričakovan za prvo postavo, Amar Rahmanović. Šokirani Splitčani so nadaljevali z igro po tleh, ki pa ni prinašala resnejših priložnosti. Tako je bilo vse do 29. minute, ko pa so do znižanja zaostanka prišli na koprski način in si s tem zelo popravili položaj. Zadel je kapetan moštva, Milović, ki je ušel Ivančiću in z nogo v slogu napadalca premagal Vasjo Simčića. Hajduk je imel na tribunah Bonifike zelo veliko navijačev, katere pa je v 41. minuti utišal hit današnje tekme, Rahmanović. Slednji je po odličnem protinapadu in kombinaciji s Črnigojem zatresel prazno mrežo Hajduka. Do konca prvega polčasa je bil blizu zadetka še Vlašić, a je mlademu upu zadetek z izjemno obrambo preprečil Simčič. Tako se je prvi polčas končal z dvema zadetkoma prednosti, s čimer so na odmor boljše volje krenili Koprčani.

Splitčani so v drugi polčas krenili z jasnim ciljem, zadeti še vsaj enkrat, zato je Burić v igro poslal starega znanca slovenskih zelenic, Tomislava Kiša. Ekipa Hajduka je drugi polčas začela zelo ofenzivno, Koper pa je na svoje priložnosti prežal preko protinapadov. Prej omenjeni bivši završki napadalec je v 68. minuti zelo nevarno podal pred vrata, kjer pa na srečo Koprčanov do žoge ni prišel Maglica. Naslednja velika priložnost se je Dalmatincem ponudila v 80. minuti, ko je na robu 16-metrskega prostora Matej Pučko nepravilno zaustavil Tudorja, za strel iz prostega strela pa se je odločil Mijo Caktaš. Strelec z velikega hrvaškega derbija je s strelom preko zida poizkusil premagati Simčića, a se je čuvaj mreže Kopra izkazal. Pritisk Hajduka se je stopnjeval vse do 90. minute, ko pa so tudi Splitčani prišli še do drugega zadetka iz kota. Za tega je bil zaslužen centralni branilec Zoran Nižić, ki je bil ob predložku Tudorja najspretnejši in tako postavil končni izid prve tekme drugega kroga kvalifikacij Evropske lige, 3:2.

Koprčani tako na Poljud odhajajo z dobro popotnico, ki pa bi lahko bila še boljša, če ne bi ob koncu zadel Nižić. Tako Hajduk na domačem terenu potrebuje le zadetek, če nobenega bo prejel, za uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij. Koper bo do nove tekme s Hajdukom odigral še prvi krog slovenske Prve lige, ko se bo pomeril z Domžalami.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jaka Purg
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Celjani se še naprej krepijo

Iz knežjega mesta so včeraj sporočili, da se je na stadion Z’dežele preselil še en o…