Na A listi sodnikov Nogometne zveze Slovenije najdemo 45 imen. Kot pojasnjujejo na NZS, samo nahajanje na listi ne pomeni, da vsak izmed sodnikov iz seznama sodi najvišji rang tekmovanja v Sloveniji. V letošnji sezoni je na tekmah Prve lige Telekoma Slovenije pravico delilo 19 nogometnih sodnikov. Največkrat je sodniško piščalko vihtel Mariborčan Slavko Vinčič in sicer na 13 obračunih. Sledita mu Nejc Kajtazovič in Rade Obrenovič, ki sta odsodila po eno tekmo manj. Damir Skomina in Matej Jug sta pravico delila na 10 obračunih. Vseh pet navedenih spada v skupino mednarodnih sodnikov, ki svoje delo opravljajo tudi izven meja naše države. 8 srečanj v PLTS je odsodil Dejan Balažič, 7 pa Dragoslav Perič ter David Šmajc. Na šestih obračunih sta bila dejavna Asmir Sagrkovič in Alen Borošak.

Statistično najstrožji sodnik v letošnji sezoni slovenskega prvenstva je Bojan Tkalčič, ki pa mu usluge ne dela majhen vzorec oddelanih srečanj. Na dveh obračunih, ki jih je sodil v tej sezoni je pokazal 13 rumenih in 3 rdeče kartone, kar znese osem kartonov na tekmo. Sledi mu Kajtazovič, ki s kartonom nogometaše kaznuje 5.92 krat na srečanje, pokazal pa je tudi največ direktnih rdečih med vsemi sodniki in sicer tri. Šmajc igralce s kartonom v povprečju opominja 5.43 krat na tekmo, Bojan Mertik 5.20 krat, Aleksander Matkovič pa 5 krat. Izmed druščine mednarodnih sodnikov je po Kajtazoviču najstrožji Jug, ki v žep s kartoni poseže 4.90 krat na srečanje.

V povprečju na belo točko največkrat pokažejo Bojan Mertik, Andrej Žnidaršič in Roman Glazar in sicer 0,40 krat na tekmo, vsi so v letošnji sezono sodili 5 obračunov Prve lige. Slavko Vinčič je v letošnji sezoni dosodil največ enajstmetrovk in sicer 5, kar znese 0.38 na srečanje. Sledi Dragoslav Perič, ki je letos povprečno dosodil 0,29 kazenskega strela na tekmo – na belo točko je pokazal na dveh izmed sedmih tekem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od F. R.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

SANJSKA EKIPA DESETLETJA: Izbiramo desnega bočnega branilca

Bralci ste nazadnje v ekipo uvrstili Mitjo Viler, s sestavo sanjske ekipe preteklega …