Medtem, ko v večini evropskih držav nogometna tekmovanja potekajo normalno, pa je Slovenija v popolnem “lockdownu”, ko se najpomembnejša postranska stvar na svetu ne izvaja na nobeni ravni. Ekipa SN danes poroča kako naj bi se nadaljevala posamezna prvenstva, če se bodo po predpisanih enajstih dneh karantene ukrepi resnično sprostili.


Ekipa SN poroča, da se bodo tekme v Prvi ligi nadaljevala 5 dni po končanem “lockdownu”, torej bila bila uvodna preizkušnja na sporedu že v petek 16. aprila, nato pa preostale štiri tekme v soboto (17. april) in nedeljo (18. april). Urnik prvenstva naj bi bil do zaključka zelo natrpan prav tako pa ne gre pričakovati, da se bo liga zaključila že 19. maja, saj bodo morala moštva nadoknaditi dva kola, Olimpija in Bravo pa celo tri.

Še bolj zapletena je situacija pri drugoligaših. Odločitve o tem ali bodo lahko nadaljevali prvenstvo naj še ne bi bilo. V 2. ligi bi morali odigrati še en krog, nato pa bi se moralo prvenstvo razdeliti na dva dela, ligo za prvaka in ligo za obstanek. V primeru, da se odpove nadaljevanje drugoligaškega tekmovanja bo ogrožen tudi Pokal, kjer so v četrtfinale uvrščeni trije drugoligaši (Drava, Nafta, Radomlje).

Usoda ženske prve lige naj ne bi bila ogrožena, drugače pa velja za 1. mladinsko in 1. kadetsko ligo. Mladinci in kadeti so do sedaj odigrali zgolj 10 krogov (še to nepopolnih) in koto poroča Ekipa SN naj bi se omenjeni tekmovanji predčasno zaključili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Timotej Prosenc
  • Triglav samozavestno po zastavljen cilj

    Kranjske orle danes čaka pomembno srečanje s Fužinarjem. Ekipi sta v neposrednem boju za o…
  • Posavski derbi v Brežicah

    Pred drugoligaškimi moštvi so v torek, 20.4. tekme petnajstega kroga. Številna moštva so d…
  • Ajdovci v Brda po zmago

    V torek se Ajdovci v lov na težko pričakovano zmago podajajo v Brda. Rdeče-črni namreč na …
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Triglav samozavestno po zastavljen cilj

Kranjske orle danes čaka pomembno srečanje s Fužinarjem. Ekipi sta v neposrednem boju za o…